Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • ½ hlávky ledového salátu (cca 250 g)
  • 1 větší žlutá cibule (cca 100 g)
  • 3 větší rajčata (3× 200 g)
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DRESINK

  • 2 stroužky česneku
  • 2 větší nakládané okurky
  • 1 lžíce kečupu
  • 200 g bílého jogurtu (0 % tuku)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • Pepř
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si nakrájejte zeleninu. Ledový salát omyjte a nakrájejte na tenké proužky. Cibuli oloupejte a společně s rajčaty ji nakrájejte na tenké plátky.
  • 2
    Poté si připravte dresink: Česnek oloupejte a nakrájejte najemno a nakládané okurky nakrájejte na malé kostičky. Nakrájený česnek i okurky přendejte do menší misky, přidejte k nim kečup, bílý jogurt, dijonskou hořčici, lák z okurek, sůl a pepř a vše promíchejte. Misku s hotovým dresinkem dejte zatím stranou.
  • 3
    Nyní si opečte maso. Ve středně velké pánvi rozehřejte na středním plameni 3 lžíce slunečnicového oleje, přidejte mleté maso a opékejte ho 7–8 minut na středním plameni. V průběhu opékání ho vařečkou rozdělte, aby se neslepilo do jednoho kusu. Po uvedené době maso v pánvi posypte mletou paprikou, sušeným česnekem, solí a pepřem, promíchejte a opékejte další 2 minuty na středním plameni. Poté vypněte ohřev.
  • 4
    Následně si připravte 4 hlubší talíře či velké misky a rozdělte do nich nakrájený ledový salát, cibuli a rajčata. Poté do misek rozdělte opečené maso, každou porci přelijte připraveným dresinkem a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA DRESINK