Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- ½ hlávky ledového salátu (cca 250 g)
- 1 větší žlutá cibule (cca 100 g)
- 3 větší rajčata (3× 200 g)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce sušeného česneku
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DRESINK
- 2 stroužky česneku
- 2 větší nakládané okurky
- 1 lžíce kečupu
- 200 g bílého jogurtu (0 % tuku)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- Pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si nakrájejte zeleninu. Ledový salát omyjte a nakrájejte na tenké proužky. Cibuli oloupejte a společně s rajčaty ji nakrájejte na tenké plátky.
- 2Poté si připravte dresink: Česnek oloupejte a nakrájejte najemno a nakládané okurky nakrájejte na malé kostičky. Nakrájený česnek i okurky přendejte do menší misky, přidejte k nim kečup, bílý jogurt, dijonskou hořčici, lák z okurek, sůl a pepř a vše promíchejte. Misku s hotovým dresinkem dejte zatím stranou.
- 3Nyní si opečte maso. Ve středně velké pánvi rozehřejte na středním plameni 3 lžíce slunečnicového oleje, přidejte mleté maso a opékejte ho 7–8 minut na středním plameni. V průběhu opékání ho vařečkou rozdělte, aby se neslepilo do jednoho kusu. Po uvedené době maso v pánvi posypte mletou paprikou, sušeným česnekem, solí a pepřem, promíchejte a opékejte další 2 minuty na středním plameni. Poté vypněte ohřev.
- 4Následně si připravte 4 hlubší talíře či velké misky a rozdělte do nich nakrájený ledový salát, cibuli a rajčata. Poté do misek rozdělte opečené maso, každou porci přelijte připraveným dresinkem a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová