
Dodoni
Dodoni BIO Feta cheese
200 gDelivery within 60 minutes
AI Summary
Xtra price:
CZK 116.91
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Slaný sýr tvarohového typu z pasterizovaného ovčího a kozího mléka v BIO kvalitě.
Feta je tradiční, řecký sýr s vyšším obsahem tuku, vyrobený z ovčího a kozího mléka v poměru 70 % a 30 %. Sýrové těsto zraje ve slaném roztoku až 2 měsíce, díky čemuž získá svou charakteristickou chuť. Tento řecký sýr najde uplatnění jak ve studené, tak teplé kuchyni.

Feta se řadí mezi produkty s výbornými nutričními hodnotami. Kombinace ovčího a kozího mléka zajistí, že je sýr lehce stravitelný, má vysoký obsah probiotik a bílkovin.
Použití
Užijte si ho samotný s olivovým olejem a oreganem nebo ho vyzkoušejte v salátech, koláčích, omeletách. Ideální je také do sendvičů, k ovoci a zelenině nebo na zapékání.

Tip! Vyzkoušejte recept na výborné baby brambory plněné kuřecím masem a fetou.Kuřecí prsa potřeme olivovým olejem, solí, pepřem a uzenou paprikou a pečeme asi 190 minut na 190 °C. Uvařené brambory podélně rozkrojte a lžičkou je opatrně vyškrabte až po slupku. Smíchejte drcené pistácie, nasekanou petrželku, upečená kuřecí prsa, 5 nebo 6 lžíce olivového oleje a sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte vidličkou. Brambory položte na plech a každou naplňte připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C po dobu asi 15 minut.
O výrobci
Dodoni je jednou z předních mlékáren v Řecku a lídrem na trhu, a to od roku 1963. Hlavním cílem společnosti je získat čerstvé mléko převážně produkované zemědělci společnosti Epirus. V sortimentu společnosti naleznete světově proslulou fetu, čerstvé mléko, jogurt, tvrdé kravské sýry, galotyri, máslo a mnoho dalších čerstvých produktů.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě do 6 °C.
Výrobce
Dodoni S.A.
Tagmatarchi Kostaki Str 1
Eleousa 455 00
Řecko
Durability
Composition
| Pasterizované ovčí mléko* | 70 % |
| Pasterizované kozí mléko* | 30 % |
| Mlékařské kultury | |
| Syřidlo | |
| Jedlá sůl | |
| Produkt ekologického zemědělství |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1075 kJ/257 kCal |
| Fats | 21 g |
| including saturated fatty acids | 15.7 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 17 g |
| Salt | 2.5 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Milk |