Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

BIFTEKI

  • 300 g tučného mletého hovězího masa
  • 120 g sýra feta
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 2 lístky máty
  • 1 vejce
  • 1 plátek toustového chleba bez kůrky
  • 5 lístků plocholisté petržele
  • nastrouhaná kůra z ¼ citronu
  • 1 plná lžička lístků oregana
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

Postup na bifteki

  • 1Sýr rozřízneme na 6 špalíčků dlouhých 5 cm.
  • 2Cibuli nakrájíme najemno. Mátu, petržel a oregano nakrájíme najemno. Toustový chleba dáme do misky a zalejeme ho 50 ml vody. Přidáme bylinky, cibuli, špetku pepře, 1 lžičku soli, citronovou kůru, vejce a mleté maso a důkladně promícháme.
  • 3Směs rozdělíme na 6 částí. Z každé části vytvarujeme oválnou placku, doprostřed položíme špalíček sýra a maso zabalíme do oválné šišky.
  • 4Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany 2-3 minuty dozlatova.

TIP

Hovězí maso můžete nahradit masem jehněčím. Pamatujte, že čím více tučných částí na jehněčím mase necháte, tím bude jeho chuť výraznější. Podávejte s tzatziki, cherry rajčaty a měsíčky najemno nakrájené červené cibule.

Nákup surovin

Novinka
  • 1Všechny suroviny na jednom místě.
  • 2Napočítané množství produktů do receptu.
  • 3Jedním kliknutím vše přidáte do košíku.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef