Suroviny na dresink

  • 50 ml olivového oleje
  • 15ml limetové šťávy
  • 8 g hořčičných semínek
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 6 lžiček medu
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka chilli
  • špetka soli

Suroviny na salát

  • 200 g dužiny vodního melounu
  • 30 g salátu lollo biondo nebo frisée
  • 30 g rukoly
  • 20 g řepných lístků nebo polníčku
  • 100 g sýra feta
  • 30 g piniových semínek

Postup na dresink

  • 1
    Hořčičná semínka orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a dáme do misky.
  • 2
    Olivový olej metličkou rozšleháme s limetovou šťávou, sójovou omáčkou a medem. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a promícháme.

Postup na salát

  • 1
    Saláty namočíme na 15 minut do ledové vody.
  • 2
    Sýr nakrájíme na kostky 2×1,5×1,5 cm. Meloun nakrájíme na větší kousky.
  • 3
    Piniová semínka orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a necháme vychladnout.
  • 4
    Saláty slijeme, osušíme a dáme do mísy.
  • 5
    Přidáme sýr, meloun a piniová semínka a promícháme. Přelijeme dresinkem a znovu promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na dresink

 
 
 
 
 
 
 
 

Suroviny na salát