• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g salátové okurky
  • 200 g rajčat
  • 100 g sýra feta
  • 40 g oliv
  • 15 g oloupané červené cibule
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • šťáva z ½ citronu
  • 3 snítky oregana
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 zarovnaná lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Papriku rozřízneme, vyndáme jádřinec a dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
  • 2Okurku podélně rozřízneme a obě poloviny znovu podélně rozřízneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm.
  • 3Z rajčat vykrojíme tuhý střed, který vyhodíme a rajčata nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
  • 4Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Lístky oregana sdrhneme z větvičky a nakrájíme je na jemno. Sýr nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 5Do mísy vlijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, špetku pepře a metličkou zašleháme olivový olej. Do mísy přidáme nakrájenou zeleninu, olivy, sýr a oregano. Dobře promícháme a ihned podáváme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

200 g salátové okurky
200 g rajčat
100 g sýra feta
 
40 g oliv
 
15 g oloupané červené cibule
 
50 ml extra panenského olivového oleje
 
1 červená paprika
 
šťáva z ½ citronu
 
3 snítky oregana
 
čerstvě mletý pepř
 
1 zarovnaná lžička soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.