SUROVINY

  • 200 g salátové okurky
  • 200 g rajčat
  • 15 g oloupané červené cibule
  • 100 g sýra feta
  • 40 g oliv
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • šťáva z ½ citronu
  • 3 snítky oregana
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 zarovnaná lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

POSTUP

  • 1
    Papriku rozřízneme, vyndáme jádřinec a dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
  • 2
    Okurku podélně rozřízneme a obě poloviny znovu podélně rozřízneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm.
  • 3
    Z rajčat vykrojíme tuhý střed, který vyhodíme a rajčata nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
  • 4
    Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Lístky oregana sdrhneme z větvičky a nakrájíme je na jemno. Sýr nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 5
    Do mísy vlijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, špetku pepře a metličkou zašleháme olivový olej. Do mísy přidáme nakrájenou zeleninu, olivy, sýr a oregano. Dobře promícháme a ihned podáváme.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM