• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

ČOČKA

  • 200 g zelené čočky
  • 65 g oloupané mrkve
  • 40 g oloupané šalotky
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • lístky z 1 stvolu řapíkatého celeru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SALÁT

  • 1 menší ledový salát
  • 200 g sýra feta
  • 150 g připravené čočky
  • 12 cherry rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na čočku

  • 1Čočku propláchneme ve studené vodě, dáme do rendlíku, přidáme mrkev, česnek, šalotku, tymián, bobkový list a řapíkatý celer, zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, než je čočka uvařená na skus, přibližně 18 minut.
  • 2Obsah rendlíku scedíme a tymián, bobkový list a řapíkatý celer vyhodíme.
  • 3Mrkev, česnek a šalotku nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
  • 4Nakrájenou zeleninu promícháme s uvařenou čočkou, přidáme vinný ocet, olivový olej, nakrájenou bazalku, pažitku a petržel a promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.

Postup na salát

  • 1Ledový salát nakrájíme nahrubo. Rajčata překrojíme na polovinu. Sýr rozdrobíme na menší kousky.
  • 2Ledový salát, rajčata a sýr smícháme ve větší míse s připravenou čočkou. Salát dle chuti osolíme, opepříme a těsně před podáváním salát zakápneme olivovým olejem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

ČOČKA

200 g zelené čočky
65 g oloupané mrkve
40 g oloupané šalotky
 
2 oloupané stroužky česneku
 
1 snítka tymiánu
 
1 bobkový list
 
lístky z 1 stvolu řapíkatého celeru
 
2 lžíce červeného vinného octa
 
4 lžíce olivového oleje
 
1 lžíce najemno nakrájené bazalky
 
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
 
1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

SALÁT

1 menší ledový salát
 
200 g sýra feta
 
150 g připravené čočky
12 cherry rajčat
 
4 lžíce olivového oleje
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.