MASO!

MASO! Hovězí roštěná

cca 0,9 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ

Od českého farmáře

cca

 405,00 Kč 449,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

50+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Nízká roštěná neboli také striploin je část hřbetu býka směřující až ke kýtě. Jedná se o jeden z nejhodnotnějších svalů.

Díky jemnému mramorování, ale bez významného vnitrosvalového tuku je ideálním řezem pro toho, kdo neholduje tučnějšímu masu.

Maso je dokonalé na roastbeef, nebo na pomalé dlouhé pečení.

Více o hovězím značky MASO!

Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.

Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Tip! Připravte si roastbeefu podle následujícího receptu:

Očištěné a odblaněné maso osolte, opepřete, pokapejte portským vínem, pomažte hořčicí a vmasírujte tymiánové lístečky. Zabalte do sáčku a uložte alespoň na 12 hod odpočívat do lednice. Přibližně 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndejte a nechte natemperovat při pokojové teplotě.

Na rozpáleném olivovém oleji zprudka a ze všech stran opečte zlehka osušené maso. Poté přendejte do pekáče a v předem předehřáté troubě pečte asi 45–50 min na 120 °C. Hotový roastbeef nechte alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí nízký roštenec