Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g hovězí roštěné
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce koření na čínu* (lze vynechat)
  • 5 lžic tmavé sójové omáčky se sníženým obsahem soli
  • 1 lžíce kvasného lihového octa (8%)
  • 1 lžička třtinového cukru krystal
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 200 ml kuřecího vývaru (lze nahradit vodou)
  • 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 150 g růžiček brokolice
  • Sůl
  • Pepř
  • Sezamová semínka

PŘÍLOHA

  • Rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Hovězí roštěnou nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Následně si připravte větší mísu, dejte do ní nakrájenou roštěnou, nakrájený česnek, koření na čínu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Poté mísu dejte stranou a masovou směs nechte odležet (ideálně 30 minut, postačí ale i kratší doba).
  • 2
    Mezitím si ve sklenici smíchejte sójovou omáčku, ocet, třtinový cukr, kukuřičný škrob a kuřecí vývar.
  • 3
    Po odležení masové směsi si připravte větší pánev a na silném plameni v ní rozehřejte 3 lžíce oleje. Následně do pánve přidejte masovou směs a opékejte ji 3⁠–⁠4 minuty na silném plameni za občasného promíchání. Poté přidejte brokolicové růžičky a vše opékejte další 3⁠–⁠4 minuty na silném plameni. Následně snižte plamen na střední stupeň, nalijte do pánve připravenou směs ze sklenice, obsah pánve promíchejte a vše vařte 5⁠–⁠6 minut, dokud nevznikne hustá omáčka, která obalí maso s brokolicí.
  • 4
    Poté vypněte ohřev, směs z pánve rozdělte na 4 porce a ihned podávejte.
  • 5
    Každou porci posypte bílým sezamem a jako přílohu podávejte rýži.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

PŘÍLOHA