Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g hovězí roštěné
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce koření na čínu* (lze vynechat)
- 5 lžic tmavé sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 1 lžíce kvasného lihového octa (8%)
- 1 lžička třtinového cukru krystal
- 20 g kukuřičného škrobu
- 200 ml kuřecího vývaru (lze nahradit vodou)
- 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 150 g růžiček brokolice
- Sůl
- Pepř
- Sezamová semínka
PŘÍLOHA
- Rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Hovězí roštěnou nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Následně si připravte větší mísu, dejte do ní nakrájenou roštěnou, nakrájený česnek, koření na čínu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Poté mísu dejte stranou a masovou směs nechte odležet (ideálně 30 minut, postačí ale i kratší doba).
- 2Mezitím si ve sklenici smíchejte sójovou omáčku, ocet, třtinový cukr, kukuřičný škrob a kuřecí vývar.
- 3Po odležení masové směsi si připravte větší pánev a na silném plameni v ní rozehřejte 3 lžíce oleje. Následně do pánve přidejte masovou směs a opékejte ji 3–4 minuty na silném plameni za občasného promíchání. Poté přidejte brokolicové růžičky a vše opékejte další 3–4 minuty na silném plameni. Následně snižte plamen na střední stupeň, nalijte do pánve připravenou směs ze sklenice, obsah pánve promíchejte a vše vařte 5–6 minut, dokud nevznikne hustá omáčka, která obalí maso s brokolicí.
- 4Poté vypněte ohřev, směs z pánve rozdělte na 4 porce a ihned podávejte.
- 5Každou porci posypte bílým sezamem a jako přílohu podávejte rýži.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.