Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 180 g hovězího nízkého roštěnce
- 50 g červených ředkviček (nastrouhaných nahrubo)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 100 g nízkotučného bílého jogurtu (0 % tuku)
- 4 tenké plátky žitného chleba (4× 50 g)
- 80 g rajčete (nakrájeného na plátky)
- 10 g čerstvé rukoly
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
- 2Hovězí roštěnec očistěte a z obou stran osolte a opepřete.* Na silném plameni rozpalte pánev, maso zprudka opečte (1 minutu z každé strany), přemístěte do trouby a pečte 6–7 minut na 190–200 °C.
- 3Mezitím v menší misce smíchejte ředkvičky, dijonskou hořčici, jogurt, sůl a pepř.
- 4Upečené maso vyjměte z pánve a na 5 minut zabalte do alobalu. Poté jej nakrájejte na tenké plátky a osušte papírovou utěrkou. Na 2 plátky chleba naneste ředkvičkový dip, přidejte rajče, rukolu a nakonec roastbeef. Sendviče přiklopte zbylými plátky chleba a podávejte.
Tip
Vždy je lepší péct větší kousek roštěnce (minimálně 400–500 g). V tomto případě se doba pečení prodlouží na 11–12 minut. Pokud je pro vás maso uvnitř moc krvavé, vraťte jej do trouby na dalších 5–10 minut.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová