Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 3 oloupané stroužky česneku
- 4 plátky hovězí roštěné po 150–200 g
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- hladká mouka na obalení masa
- 3 vejce
- strouhanka na obalení masa
- 150 ml slunečnicového oleje
- 40 g másla
You also need
- potravinářskou fólii
- kuchyňské papíry
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Instructions
- 1Okraje masa nařízneme do hloubky 0,5 cm nožem, aby se řízek při smažení nekroutil. Na maso položíme potravinářskou fólií a naklepeme ho paličkou. Poté ho potřeme prolisovaným česnekem a důkladně osolíme a opepříme z obou stran.
- 2Maso obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej. Vložíme do něj obalené maso a zvolna ho smažíme dozlatova 3 minuty z každé strany. Maso by uvnitř mělo zůstat lehce růžové.
- 4Po usmažení řízky položíme na talíř pokrytý kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 5V rendlíku rozpustíme máslo a horké řízky jím potřeme.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
