Skip navigation

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 4 plátky hovězí roštěné po 150–200 g
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka na obalení masa
  • 3 vejce
  • strouhanka na obalení masa
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 40 g másla

You also need

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Instructions

  • 1
    Okraje masa nařízneme do hloubky 0,5 cm nožem, aby se řízek při smažení nekroutil. Na maso položíme potravinářskou fólií a naklepeme ho paličkou. Poté ho potřeme prolisovaným česnekem a důkladně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 2
    Maso obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej. Vložíme do něj obalené maso a zvolna ho smažíme dozlatova 3 minuty z každé strany. Maso by uvnitř mělo zůstat lehce růžové.
  • 4
    Po usmažení řízky položíme na talíř pokrytý kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 5
    V rendlíku rozpustíme máslo a horké řízky jím potřeme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

You also need

PAIRING DISHES WITH BEER