SUROVINY

  • 4 plátky hovězí roštěné po 150–200 g
  • 40 g másla
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 3 vejce
  • hladká mouka na obalení masa
  • strouhanka na obalení masa
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Ještě potřebujete

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňské papíry

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Postup

  • 1
    Okraje masa nařízneme do hloubky 0,5 cm nožem, aby se řízek při smažení nekroutil. Na maso položíme potravinářskou fólií a naklepeme ho paličkou. Poté ho potřeme prolisovaným česnekem a důkladně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 2
    Maso obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej. Vložíme do něj obalené maso a zvolna ho smažíme dozlatova 3 minuty z každé strany. Maso by uvnitř mělo zůstat lehce růžové.
  • 4
    Po usmažení řízky položíme na talíř pokrytý kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 5
    V rendlíku rozpustíme máslo a horké řízky jím potřeme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ještě potřebujete

 
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM