• Milí zákazníci, dnes se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2024. Kvůli dopravním omezením může dojít ke zpoždění při doručování Vašich objednávek, mrzí nás to.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 plátky hovězí roštěné po 200 g
  • 1 lžíce najemno nakrájených sušených hub
  • 300 g směsi menších čerstvých hub
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 200 g oloupané cibule
  • hladká mouka
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce octa
  • 60 g másla
  • 10 lístků plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

PŘÍLOHA

  • rýže
  • těstoviny
  • brambory

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. Plátky masa osolíme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a opečeme na něm maso z obou stran dohněda. Dáme stranou na talíř. Do kastrolu přidáme cibuli, stáhneme oheň pod polovinu a orestujeme ji za častého míchání dohněda. Přidáme 1 lžičku hladké mouky a za stálého míchání mouku 1 minutu restujeme.
  • 3Přidáme sušené houby a 500 ml vývaru, promícháme a přidáme opečené roštěnky. Přivedeme k varu, přidáme ocet a promícháme. Stáhneme oheň na třetinu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni pomalu dusíme.
  • 4Čerstvé houby očistíme, větší nakrájíme nahrubo, menší necháme vcelku. V nepřilnavé pánvi na vyšším ohni zpěníme 30 g másla a houby na něm zprudka orestujeme dozlatova. Stačí jen 2–3 minuty. Osolíme a opepříme a zhruba po 30 minutách dušení masa je přidáme k roštěnkám. Přilijeme zbytek vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni doměkka.
  • 5Kastrol stáhneme z ohně a do omáčky vmícháme zbylé studené máslo. V případě potřeby dochutíme solí. Na talíři posypeme roštěnky nasekanou petrželí.
Tip
Doba, po kterou budete roštěnky dusit, závisí na druhu, kvalitě a stáří masa. Roštěnky z býka budete například dusit kratší čas než roštěnky z krávy. Maso z býka nebo jalovice je navíc chutnější. Čerstvé houby restujte zprudka ve větší pánvi, aby nepustily vodu a nezačaly se dusit. V okamžiku, kdy do omáčky přimícháváte studené máslo, se omáčka již dál nesmí vařit. Máslo je dobré pokrájet na menší kostičky – do omáčky je postupně přimíchejte. Máslo omáčku zjemní.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

PŘÍLOHA

MOHLO BY SE HODIT