Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 skořicová tyčinka
- 4 tobolky kardamomu (lehce rozdrcené)
- 4 hřebíčky
- 1 plátek čerstvého zázvoru
- 2 lžičky sypaného černého čaje (nebo 2 čajové sáčky)
- 300 ml plnotučného mléka (nebo rostlinného mléka podle preference)
- 2 lžíce cukru nebo medu (dle chuti)
- Špetka mleté skořice na ozdobení (volitelné)
- Špetka mletého muškátového oříšku (volitelné)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Po 5 minutách přidejte černý čaj (buď sypaný, nebo sáčky) do hrnce s kořením. Nechte čaj louhovat v kořeněné vodě dalších 3–5 minut podle toho, jak silný čaj preferujete.
- 2Jakmile je čaj dostatečně silný, přidejte 300 ml mléka a přiveďte směs k jemnému varu. Mléko zahřejte, ale nenechte ho převařit.
- 3Přidejte cukr nebo med dle chuti a dobře promíchejte, aby se sladidlo rozpustilo.
- 4Pokud máte rádi pěnový chai latte, použijte metličku nebo šlehač mléka, abyste vytvořili jemnou pěnu přímo v hrnci.
- 5Směs nalijte přes sítko do hrnku, abyste odstranili koření a čajové sáčky. Pokud jste připravili pěnu, nalijte ji navrch.
- 6Chai latte můžete ozdobit špetkou mleté skořice nebo muškátového oříšku podle chuti.
- 7V menším hrnci přiveďte k varu 300 ml vody. Přidejte skořicovou tyčinku, kardamom, hřebíčky a plátek zázvoru. Nechte vařit na mírném ohni asi 5 minut, aby se koření plně vylouhovalo.
