Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 šálek (240 ml) plnotučného mléka
  • 1 espresso (30–50 ml)
  • 1–2 lžíce javorového sirupu (podle chuti)
  • Šlehačka na ozdobu (volitelné)
  • Mletá skořice na posypání (volitelné)

POSTUP

  • 1
    Připravte si espresso – buď pomocí kávovaru, moka konvičky, nebo použijte silnou kávu.
  • 2
    Zahřejte mléko – nalijte mléko do malého hrnce a na střední teplotě ho zahřejte. Alternativně můžete mléko ohřát v mikrovlnné troubě.
  • 3
    Napěňte mléko – pokud máte napěňovač mléka, použijte ho k vytvoření pěny. Pokud ne, můžete použít ruční metličku nebo uzavřenou nádobu, ve které mléko silně protřepete.
  • 4
    Nalijte javorový sirup do hrníčku a přidejte připravené espresso. Dobře promíchejte, aby se sirup rozpustil.
  • 5
    Nalijte napěněné mléko do hrníčku s espressem a javorovým sirupem. Nechte část pěny navrch.
  • 6
    Ozdobte nápoj šlehačkou a lehce posypte mletou skořicí, pokud máte rádi jemnou kořeněnou chuť.
Rohlík vaří

SUROVINY