Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 šálek (240 ml) plnotučného mléka
- 1 espresso (30–50 ml)
- 1–2 lžíce javorového sirupu (podle chuti)
- Šlehačka na ozdobu (volitelné)
- Mletá skořice na posypání (volitelné)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Připravte si espresso – buď pomocí kávovaru, moka konvičky, nebo použijte silnou kávu.
- 2Zahřejte mléko – nalijte mléko do malého hrnce a na střední teplotě ho zahřejte. Alternativně můžete mléko ohřát v mikrovlnné troubě.
- 3Napěňte mléko – pokud máte napěňovač mléka, použijte ho k vytvoření pěny. Pokud ne, můžete použít ruční metličku nebo uzavřenou nádobu, ve které mléko silně protřepete.
- 4Nalijte javorový sirup do hrníčku a přidejte připravené espresso. Dobře promíchejte, aby se sirup rozpustil.
- 5Nalijte napěněné mléko do hrníčku s espressem a javorovým sirupem. Nechte část pěny navrch.
- 6Ozdobte nápoj šlehačkou a lehce posypte mletou skořicí, pokud máte rádi jemnou kořeněnou chuť.
