
Heera
Heera Červená čočka loupaná půlená (Masoor dall)
500 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Červená čočka loupaná půlená (známá také jako red split lentils nebo Masoor dal) je jedním z nejběžněji používaných druhů čočky v indické kuchyni. Po odstranění hnědé slupky získává charakteristickou červenou barvu, která se při vaření mění na oranžovou. Díky absenci slupky je lépe stravitelná, ale není vhodná ke klíčení. Velkou výhodou je její rychlá příprava – velmi snadno se rozvaří, což ji činí ideální například do polévek, kaší, kari nebo indických dhalů.
Použití
V Asii se červená čočka často vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu. Tato čočka chutná spíše jako hrách. Je ideální především do polévek a pikantních předkrmů nebo jako příloha. V indické kuchyni jsou velmi oblíbené čočkové kaše.
O výrobci
Slogan výrobce P&B (Foods) Ltd a značky Heera je "Král v kvalitě, král v chuti". Jsou jedním z největších a nejrychleji rostoucích dovozců etnických a orientálních potravin a velkoobchodních distributorů ve Velké Británii i celé Evropě. Do portfolia produktů patří nejkvalitnější rýže, koření, čočka, mouka, chutney a nakládané produkty z celého světa. Hrdě se hlásí také ke značkám Balah, Rishta a Parivar.
Skladování
Skladujte v chladu a suchu, ve vzduchotěsné nádobě.
Výrobce
P&B FOODS Ltd.ProLogis Park
Newhall Way
Bradford BD5 8LZ
West Yorkshire
Velká Británie
Čočka červená
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 954 kJ/318 kCal |
Tuky | 1.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 56.3 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 23.8 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Může obsahovat stopy: |
Obiloviny obsahující lepek |
Podzemnice olejná |
Sójové boby |
Mléko |
Skořápkové plody |
Hořčice |
Vlčí bob |