• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g čočky
  • 100 g anglické slaniny nebo pikantnější klobásy
  • 100 g cibule
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce lístků plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Čočku propláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme ji 1 l studené vody a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Přidáme zarovnanou lžíci soli a čočku uvaříme na středním ohni doměkka. Poté ji přes síto slijeme.
  • 2Slaninu nebo klobásu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Vývar ohřejeme. Plocholistou petržel nakrájíme najemno.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme uzeninu a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme česnek a 1 minutu za stálého míchání restujeme. Přidáme ⅔ uvařené čočky, důkladně promícháme, přilijeme 900 ml horkého vývaru a necháme 5 minut vařit na mírném ohni.
  • 4Zbylou čočku společně se zbylým vývarem rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme do kastrolu k polévce, důkladně promícháme a 5 minut provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme nakrájenou petrželí.
Tip
Česnek během restování nesmí příliš zhnědnout, zhořkl by a zkazil chuť celé polévky. Rozmixovaná čočka polévku zahustí, nemusíte ji tedy zahušťovat jíškou a polévka bude přirozeně bezlepková. Patříte-li mezi vegetariány, vyměňte hovězí vývar za zeleninový a slaninu nebo klobásu do polévky nedávejte. Na přípravu budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

200 g čočky

Čočka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g anglické slaniny nebo pikantnější klobásy

Anglická slanina nebo pikantní klobása bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g cibule

 

1,2 l hovězího vývaru

 

2 stroužky česneku

 

1 lžíce sádla

 

1 lžíce lístků plocholisté petržele

 

pepř

 

sůl