Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 100 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 150 g oloupané mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 300 g oloupaných brambor, varný typ B
  • 80 g olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 350 g uvařené čočky
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 150 g cherry rajčat

POSTUP

  • 1
    Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev, řapíkatý celer a brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme mrkev a celer a orestujeme je za častého míchání dozlatova. Přidáme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme česnek a rozmarýn a restujeme 20 vteřin.
  • 3
    Přilijeme vývar a 200 ml vody, přidáme brambory a 1 kávovou lžičku soli a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Poté přidáme čočku a vaříme, než jsou brambory zcela uvařené.
  • 4
    Dle chuti osolíme a opepříme a vmícháme nakrájenou petržel. Rajčata překrojíme napůl a vmícháme je do hotového pokrmu.
Tip
Místo zeleninového vývaru můžete použít vodu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY