• O velikonočních svátcích fungujeme, jako by se nekoledovalo. Jsme tu pro vás i na Velký pátek a o Velikonočním pondělí - s dovozem až domů. Tak veselé hodování!

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KOLENO

  • 1 vepřové zadní koleno
  • 6 stroužků česneku
  • 6 ks mrkve
  • 2 ks petržele
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžičky celého kmínu
  • 5 ks sušeného bobkového listu
  • 10 kuliček nového koření
  • 1,5 lžíce soli

SUROVINY NA MARINÁDU

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička

SUROVINY NA ČOČKU

  • 250 g červené čočky
  • 6 ks nakládaných okurek
  • 1 malá červená cibule
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného křenu
  • Sůl
  • Pepř

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Radegast ROG IPA

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 140 stupňů - dolní a horní ohřev. Koleno opereme, pokud na kůži zůstaly nějaké štětiny, tak je odstraníme. Kůži nařežeme na mřížku. Díky tomu se chuť dostane do masa, kůže se lépe propeče a také se bude snadněji konzumovat. 6 stroužků česneku nadrtíme a utřeme s 1,5 lžící soli, přidáme kmín a tymián. Tuto pastu vmasírujeme do masa. Snažíme se dostat i mezi kost a maso a do všech záhybů.
  • 2Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a cibuli na čtvrtiny. Do pekáče dáme zeleninu, přidáme bobkový list, nové koření a zalijeme 1 dcl vody. Na zeleninu poklademe koleno (nejlépe, aby stálo). Zakryjeme poklicí. Případně nám postačí alobal, kterým koleno a pekáč přikryjeme, koleno do něj nebalíme. Alobal musí simulovat poklici, takže dáme pozor, aby nikde nevznikl nezakrytý prostor mezi pekáčem a kolenem. Dáme péct na 4 hodiny do trouby.
  • 3Mezitím propereme čočku a dáme na cca 10 minut vařit do osolené vody, než bude měkká. Přebytečnou vodu vylijeme a necháme vychladnout. Přidáme citrónovou šťávu, okurky nakrájené na kostky a najemno nakrájenou cibuli. Dále vmícháme hořčici, olivový olej a křen. Opepříme, osolíme a dáme vychladit do lednice.
  • 4Na marinádu smícháme všechny tekuté ingredience. Vmícháme nadrcený česnek a dle chuti přidáme najemno nasekanou chilli papričku.
  • 5Po 4 hodinách odstraníme poklici z masa a polijeme výpekem. Koleno potřeme připravenou marinádou. Teplotu zvýšíme na 200 stupňů a přepneme na program gril. Dopékáme dalších 30 minut bez poklice. Během této doby maso ještě 2x potřeme marinádou.
  • 6Koleno podáváme s vychlazeným čočkovým salátem. Maso, které odřežeme z prostředka kolene, dle chuti na talíři ještě dosolíme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA KOLENO

SUROVINY NA MARINÁDU

SUROVINY NA ČOČKU

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU