2 BOCHNÍKY

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

CHLÉB

  • 600 g pšeničné hladké mouky
  • 600 g pšeničné hladké mouky
  • 25 ml octa
  • 30 g čerstvého droždí
  • 25 g soli
  • 5 g kmínu

NA DOKONČENÍ

  • žitná mouka na vysypání ošatek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Do mísy nalijeme 700 ml vlažné vody o teplotě přibližně 30 °C a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu a necháme 10 minut míchat. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, velmi lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme 30 minut zrát
  • 2Troubu rozehřejeme na 250 °C. Plech lehce poprášíme moukou.
  • 3Vyzrálé těsto rozdělíme na 2 díly. Z obou dílů vypracujeme na pomoučeném vále bochánky. Přemístíme he hladkou stranou dolů (spojem nahoru) do moukou lehce vysypaných ošatek a necháme 50 minut kynout.
  • 4Poté chleby vyklopíme na plech a vložíme je do zapářené rozehřáté trouby. Po 3 minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme 35–40 minut.
Tip
Troubu zapáříte tak, že ji rozehřejete a na její stěny rozprašovačem (na květiny) stříkáte vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Pak do ní ihned vložíte plech s chlebem. Místo pšeničné hladké mouky můžete použít pšeničnou hladkou mouku chlebovou
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

CHLÉB

NA DOKONČENÍ