Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 450 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 280 ml vlažného mléka a mléko na potření bulek
  • 15 g čerstvého droždí
  • 50 g změklého másla
  • 15 g cukru krupice
  • 10 g soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.

POSTUP

  • 1
    Do mísy robota vlijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí a ostatní suroviny. Hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Posypeme vál moukou a těsto na něj vyklopíme. Rukama z něj vypracujeme bochánek, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme zrát na teplém místě 1 hodinu, než zdvojnásobí svůj objem.
  • 3
    Vyzrálé těsto vyválíme do válečku, který rozdělíme na 12 stejných dílů. Z nich vytvarujeme kuličky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe.
  • 4
    Každou kuličku nařízneme ostrým nožem do kříže, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 20–30 minut, než zdvojnásobí svůj objem.
  • 5
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 6
    Vykynuté bulky potřeme mlékem. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Hotové bulky necháme vychladnout na mřížce.
     

TIP

Ke správnému naříznutí těsta použijte ideálně pilkový nůž, který těsto nepotrhá.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef