12 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 450 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 280 ml vlažného mléka a mléko na potření bulek
  • 15 g čerstvého droždí
  • 50 g změklého másla
  • 15 g cukru krupice
  • 10 g soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do mísy robota vlijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí a ostatní suroviny. Hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto.
  • 2Posypeme vál moukou a těsto na něj vyklopíme. Rukama z něj vypracujeme bochánek, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme zrát na teplém místě 1 hodinu, než zdvojnásobí svůj objem.
  • 3Vyzrálé těsto vyválíme do válečku, který rozdělíme na 12 stejných dílů. Z nich vytvarujeme kuličky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe.
  • 4Každou kuličku nařízneme ostrým nožem do kříže, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 20–30 minut, než zdvojnásobí svůj objem.
  • 5Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 6Vykynuté bulky potřeme mlékem. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Hotové bulky necháme vychladnout na mřížce.
     
Tip
Ke správnému naříznutí těsta použijte ideálně pilkový nůž, který těsto nepotrhá.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

450 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

280 ml vlažného mléka a mléko na potření bulek

Mléko bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

15 g čerstvého droždí

 

50 g změklého másla

 

15 g cukru krupice

 

10 g soli

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír

 

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.