• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
2 BOCHNÍKY

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

CHLÉB

  • 600 g pšeničné hladké mouky
  • 400 g žitné chlebové mouky
  • 250 g škvarků
  • 30 g čerstvého droždí
  • 25 ml octa
  • 5 g kmínu
  • 25 g soli

NA DOKONČENÍ

  • žitná mouka na vysypání ošatek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Do mísy nalijeme 700 ml vlažné vody o teplotě přibližně 30 °C a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu a necháme 10 minut míchat. Minutu před koncem míchání přidáme najemno nakrájené škvarky. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, velmi lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme 30 minut zrát.
  • 2Troubu rozehřejeme na 250 °C. Plech lehce poprášíme moukou.
  • 3Vyzrálé těsto rozdělíme na 2 díly. Z obou dílů vypracujeme na pomoučeném vále bochánky. Přemístíme he hladkou stranou dolů (spojem nahoru) do moukou lehce vysypaných ošatek a necháme 50 minut kynout.
  • 4Poté chleby vyklopíme na plech a vložíme je do zapářené rozehřáté trouby. Po 3 minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme 35–40 minut.
Tip
Troubu zapáříte tak, že ji rozehřejete a na její stěny rozprašovačem (na květiny) stříkáte vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Pak do ní ihned vložíte plech s chlebem. Místo pšeničné hladké mouky můžete použít pšeničnou hladkou mouku chlebovou.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

CHLÉB

600 g pšeničné hladké mouky

Pšeničná hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g žitné chlebové mouky

Žitná chlebová mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g škvarků

 

30 g čerstvého droždí

 

25 ml octa

 

5 g kmínu

 

25 g soli

 

NA DOKONČENÍ

žitná mouka na vysypání ošatek

Žitná chlebová mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.