Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 BOCHNÍKY

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

CHLÉB

  • 600 g pšeničné hladké mouky
  • 400 g žitné chlebové mouky
  • 250 g škvarků
  • 30 g čerstvého droždí
  • 25 ml octa
  • 5 g kmínu
  • 25 g soli

NA DOKONČENÍ

  • žitná mouka na vysypání ošatek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Do mísy nalijeme 700 ml vlažné vody o teplotě přibližně 30 °C a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu a necháme 10 minut míchat. Minutu před koncem míchání přidáme najemno nakrájené škvarky. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, velmi lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme 30 minut zrát.
  • 2Troubu rozehřejeme na 250 °C. Plech lehce poprášíme moukou.
  • 3Vyzrálé těsto rozdělíme na 2 díly. Z obou dílů vypracujeme na pomoučeném vále bochánky. Přemístíme he hladkou stranou dolů (spojem nahoru) do moukou lehce vysypaných ošatek a necháme 50 minut kynout.
  • 4Poté chleby vyklopíme na plech a vložíme je do zapářené rozehřáté trouby. Po 3 minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme 35–40 minut.

TIP

Troubu zapáříte tak, že ji rozehřejete a na její stěny rozprašovačem (na květiny) stříkáte vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Pak do ní ihned vložíte plech s chlebem. Místo pšeničné hladké mouky můžete použít pšeničnou hladkou mouku chlebovou.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

CHLÉB

600 g pšeničné hladké mouky
Pšeničná hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
400 g žitné chlebové mouky
Žitná chlebová mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
250 g škvarků
 
30 g čerstvého droždí
 
25 ml octa
 
5 g kmínu
 
25 g soli
 

NA DOKONČENÍ

žitná mouka na vysypání ošatek
Žitná chlebová mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.