Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY NA STARTÉR

  • 350 g hladké mouky
  • 10 g čerstvého droždí
  • olivový olej na vytření mísy

SUROVINY NA CHLÉB

  • 600 g hladké mouky a hladká mouka na podsypání těsta
  • 60 g olivového oleje a olivový olej na potření
  • 60 g změklého sádla
  • 50 g cukru krupice
  • 15 g čerstvého droždí
  • 3 vejce
  • 20 g soli

POSTUP NA STARTÉR

  • 1
    Droždí rozetřeme se 30 ml vlažné vody.
  • 3
    Do robotu vsypeme mouku a za stálého míchání na střední otáčky postupně přidáváme drožďovou směs a 150 ml vlažné vody. Mícháme 5 minut, než je těsto hladké a elastické.
  • 3
    Mísu vymažeme olejem a dáme do ní těsto. Přetáhneme ji potravinářskou fólií a těsto necháme zrát na teplém místě 12–15 hodin nebo přes noc.

POSTUP NA CHLÉB

  • 1
    Na dno mísy robotu nalijeme 200 ml vlažné vody, přidáme startér a ostatní suroviny kromě soli. Rychle mícháme 7 minut do hladkého, mírně lepivého těsta. Přidáme sůl a rychle mícháme 3 minuty.
  • 2
    Pracovní plochu posypeme moukou a vyklopíme na ni vymíchané těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1 hodinu zrát, než těsto zdvojnásobí svůj objem.
  • 3
    Vyzrálé těsto zpracujeme rukama do válečku, rozdělíme ho na 3 části a z každé z nich vyválíme bochníček ve tvaru oválu, který položíme spojem nahoru na plech poprášený moukou a necháme kynout 45 minut nebo než zdvojnásobí svůj objem.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 240 °C. Vykynuté těsto potřeme olejem, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Poté teplotu trouby stáhneme na 210 °C a pečeme dalších 15 minut do tmavěhnědé barvy.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef