• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 80 g olivového oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky najemno nakrájených lístků čerstvého rozmarýnu
  • 10 g soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V míse robota smícháme 350 ml studené vody, mouku, olej a rozdrobené droždí. Mícháme 3 minuty pomalu a poté 3 minuty rychle. Přidáme sůl a mícháme další 2 minuty rychle. Přidáme nasekaný rozmarýn a mícháme rychle 1 minutu.
  • 2Posypeme vál moukou a vyklopíme na něj zamíchané těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme zrát 30–45 minut, než zdvojnásobí svůj objem.
  • 3Vyzrálé těsto rozválíme na placku silnou 0,5 cm a hladkým rádýlkem nakrájíme proužky silné 0,5 cm. Přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme kynout 30 minut.
  • 4Troubu rozehřejeme na 180 ºC.
  • 5Jakmile je trouba horká, rozprašovačem postříkáme stěny vodou, až se začne tvořit pára. Ihned do ní vložíme plechy, zavřeme rychle troubu a pečeme 2 minuty. Poté teplotu stáhneme na 160 ºC a pečeme 25 minut dozlatova.
     
     

TIP

Grissini, když je zlomíte, musí po upečení křupnout.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
80 g olivového oleje
20 g čerstvého droždí
 
2 lžičky najemno nakrájených lístků čerstvého rozmarýnu
 
10 g soli
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.