Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 80 g olivového oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky najemno nakrájených lístků čerstvého rozmarýnu
  • 10 g soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.

POSTUP

  • 1
    V míse robota smícháme 350 ml studené vody, mouku, olej a rozdrobené droždí. Mícháme 3 minuty pomalu a poté 3 minuty rychle. Přidáme sůl a mícháme další 2 minuty rychle. Přidáme nasekaný rozmarýn a mícháme rychle 1 minutu.
  • 2
    Posypeme vál moukou a vyklopíme na něj zamíchané těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme zrát 30–45 minut, než zdvojnásobí svůj objem.
  • 3
    Vyzrálé těsto rozválíme na placku silnou 0,5 cm a hladkým rádýlkem nakrájíme proužky silné 0,5 cm. Přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme kynout 30 minut.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 180 ºC.
  • 5
    Jakmile je trouba horká, rozprašovačem postříkáme stěny vodou, až se začne tvořit pára. Ihned do ní vložíme plechy, zavřeme rychle troubu a pečeme 2 minuty. Poté teplotu stáhneme na 160 ºC a pečeme 25 minut dozlatova.
     
     

TIP

Grissini, když je zlomíte, musí po upečení křupnout.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef