Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 200 g anglické slaniny
  • 1 malá žlutá cibule
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 6 stroužků česneku
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 80 g strouhanky
  • 400 ml oleje na smažení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Slaninu nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a společně s petrželovou natí ji nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
  • 2
    Nakrájenou slaninu, cibuli, petrželovou nať a prolisovaný česnek vložte do větší mísy. Zde k nim přidejte tvaroh, vejce, sušenou majoránku, sladkou i uzenou mletou papriku a 40 g strouhanky, obsah mísy promíchejte a výslednou směs dochuťte solí a pepřem.
  • 3
    Z připravené směsi vytvořte 8 stejně velkých placiček o průměru cca 8 cm a výšce cca 1 cm.
  • 4
    Zbylých 40 g strouhanky nasypte do hlubšího talíře a následně ve strouhance obalte jednotlivé placičky.
  • 5
    Připravte si větší pánev o průměru zhruba 30 cm a na středním plameni v ní rozpalte 0,5 cm silnou vrstvu oleje (tedy přibližně 400 ml). V rozpáleném oleji smažte obalené placičky 3⁠–⁠4 minuty z každé strany na mírném až středním plameni, dokud nebudou z obou stran osmažené dozlatova.
  • 6
    Po osmažení můžete karbanátky podávat.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience