Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 200 g anglické slaniny
- 1 malá žlutá cibule
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 6 stroužků česneku
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 2 lžičky sušené majoránky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 80 g strouhanky
- 400 ml oleje na smažení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Slaninu nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a společně s petrželovou natí ji nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
- 2Nakrájenou slaninu, cibuli, petrželovou nať a prolisovaný česnek vložte do větší mísy. Zde k nim přidejte tvaroh, vejce, sušenou majoránku, sladkou i uzenou mletou papriku a 40 g strouhanky, obsah mísy promíchejte a výslednou směs dochuťte solí a pepřem.
- 3Z připravené směsi vytvořte 8 stejně velkých placiček o průměru cca 8 cm a výšce cca 1 cm.
- 4Zbylých 40 g strouhanky nasypte do hlubšího talíře a následně ve strouhance obalte jednotlivé placičky.
- 5Připravte si větší pánev o průměru zhruba 30 cm a na středním plameni v ní rozpalte 0,5 cm silnou vrstvu oleje (tedy přibližně 400 ml). V rozpáleném oleji smažte obalené placičky 3–4 minuty z každé strany na mírném až středním plameni, dokud nebudou z obou stran osmažené dozlatova.
- 6Po osmažení můžete karbanátky podávat.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.