Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 hrsti rukoly
  • 4 hrsti polníčku
  • 1 rohlík
  • 4 ančovičky
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kávové lžičky a 9 lžic olivového oleje
  • 4 vejce
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňské papíry

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Rukolu a polníček smícháme dohromady. Rohlík natrháme na malé kousky. Ančovičky nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, podélně rozřízneme a odstraníme středový klíček.
  • 2V menším rendlíku dáme vařit vodu. Připravíme potravinářskou fólii o délce 30 cm a pečlivě jí vyložíme misku. Okraje fólie necháme přesahovat ven z misky.
  • 3Do misky s fólií vlijeme 1 kávovou lžičku oleje, opatrně vyklepneme 1 vejce, aby se neporušilo, a okraje fólie stiskneme k sobě tak, aby okolo vejce nezbyl žádný vzduch. Pozor, neprotrhněte žloutek! Fólii zavážeme na uzel. Stejně připravíme zbývající 3 vejce.
  • 4Jakmile voda v rendlíku začne vřít, vložíme do ní balíčky s vejci, stáhneme oheň na mírný var a vejce 5 minut vaříme. Vyndáme je a dáme stranou.
  • 5Na pánvi na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje, přidáme česnek a kousky rohlíku a promícháme. Jakmile česnek začne hnědnout, vyndáme ho a dáme stranou. Pozor, nesmíme ho spálit! Rohlík za častého míchání restujeme dozlatova další 2 minuty. Opečený rohlík dáme stranou, pánev vytřeme kuchyňským papírem a nasucho na ní z obou stran dozlatova orestujeme slaninu.
  • 6Do úzké mixovací nádoby dáme orestovaný česnek, ančovičky, ocet, hořčici a zbylý olej. Vše rozmixujeme, osolíme a opepříme.
  • 7Na talíř dáme 2 hrsti salátové směsi, čtvrtinu orestovaných rohlíků a slaniny a doprostřed vejce, které předtím opatrně vyndáme z fólie a osolíme. Přilijeme dresink a posypeme nakrájenou pažitkou.
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

4 hrsti rukoly
Rukola bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
4 hrsti polníčku
Polníček bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
1 rohlík
 
4 ančovičky
 
2 stroužky česneku
 
4 kávové lžičky a 9 lžic olivového oleje
 
4 vejce
 
8 plátků slaniny
 
2 lžíce červeného vinného octa
 
2 lžičky dijonské hořčice
 
2 lžíce najemno nakrájené pažitky
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

potravinářskou fólii
 
kuchyňské papíry
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.