Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 4 hrsti rukoly
  • 4 hrsti polníčku
  • 1 rohlík
  • 4 ančovičky
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kávové lžičky a 9 lžic olivového oleje
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 4 vejce

You also need

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

Instructions

  • 1
    Rukolu a polníček smícháme dohromady. Rohlík natrháme na malé kousky. Ančovičky nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, podélně rozřízneme a odstraníme středový klíček.
  • 2
    V menším rendlíku dáme vařit vodu. Připravíme potravinářskou fólii o délce 30 cm a pečlivě jí vyložíme misku. Okraje fólie necháme přesahovat ven z misky.
  • 3
    Do misky s fólií vlijeme 1 kávovou lžičku oleje, opatrně vyklepneme 1 vejce, aby se neporušilo, a okraje fólie stiskneme k sobě tak, aby okolo vejce nezbyl žádný vzduch. Pozor, neprotrhněte žloutek! Fólii zavážeme na uzel. Stejně připravíme zbývající 3 vejce.
  • 4
    Jakmile voda v rendlíku začne vřít, vložíme do ní balíčky s vejci, stáhneme oheň na mírný var a vejce 5 minut vaříme. Vyndáme je a dáme stranou.
  • 5
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje, přidáme česnek a kousky rohlíku a promícháme. Jakmile česnek začne hnědnout, vyndáme ho a dáme stranou. Pozor, nesmíme ho spálit! Rohlík za častého míchání restujeme dozlatova další 2 minuty. Opečený rohlík dáme stranou, pánev vytřeme kuchyňským papírem a nasucho na ní z obou stran dozlatova orestujeme slaninu.
  • 6
    Do úzké mixovací nádoby dáme orestovaný česnek, ančovičky, ocet, hořčici a zbylý olej. Vše rozmixujeme, osolíme a opepříme.
  • 7
    Na talíř dáme 2 hrsti salátové směsi, čtvrtinu orestovaných rohlíků a slaniny a doprostřed vejce, které předtím opatrně vyndáme z fólie a osolíme. Přilijeme dresink a posypeme nakrájenou pažitkou.
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need

PAIRING DISHES WITH WINE