Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 800 g kuřecích srdíček
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 100 ml rostlinného oleje
  • špetka mletého chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 kávová pepře
  • šťáva z 1 limety
  • olivový olej

YOU ALSO NEED

  • špejle

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Srdíčka očistíme. Česnek prolisujeme.
  • 2
    V misce smícháme 60 ml oleje, prolisovaný česnek, chilli, sůl a pepř. Přidáme srdíčka, promícháme a dáme odležet do lednice na 30 minut.
  • 3
    Špejle namočíme na 10 minut do studené vody. Odleželá srdíčka napícháme na špejle. Položíme je na rozpálený gril a grilujeme 2-2,5 minuty z každé strany.
  • 4
    Hotová srdíčka položíme na talíř, zakápneme olivovým olejem a limetovou šťávou a ihned podáváme.
Tip
Do marinády k srdíčkům můžete přidat lžíci nasekaného čerstvého koriandru. Srdíčka výborně chutnají s mixem zelených salátů nebo rukolou zakápnutou olivovým olejem a citronovou šťávou a s několika cherry rajčaty.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE