Suroviny

  • 800 g kuřecích srdíček
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 100 ml rostlinného oleje
  • špetka mletého chilli
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička pepře
  • šťáva z 1 limety
  • olivový olej

Ještě potřebujete

  • špejle

Postup

  • 1
    Srdíčka očistíme. Česnek prolisujeme.
  • 2
    V misce smícháme 60 ml oleje, prolisovaný česnek, chilli, sůl a pepř. Přidáme srdíčka, promícháme a dáme odležet do lednice na 30 minut.
  • 3
    Špejle namočíme na 10 minut do studené vody. Odleželá srdíčka napícháme na špejle. Položíme je na rozpálený gril a grilujeme 2-2,5 minuty z každé strany.
  • 4
    Hotová srdíčka položíme na talíř, zakápneme olivovým olejem a limetovou šťávou a ihned podáváme.

TIP

Do marinády k srdíčkům můžete přidat lžíci nasekaného čerstvého koriandru. Srdíčka výborně chutnají s mixem zelených salátů nebo rukolou zakápnutou olivovým olejem a citronovou šťávou a s několika cherry rajčaty.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

800 g kuřecích srdíček

2 oloupané stroužky česneku

Ještě potřebujete