Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 plátky krkovice bez kosti po 200 g
  • 250 g oloupané cibule
  • 50 g slaniny
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 40 g medu
  • 200 ml černého piva
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Cibuli podélně nakrájíme na měsíčky silné 1 cm. Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 0,5 cm.
  • 3
    V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme z každé strany 3 minuty dozlatova. Poté ho položíme do pekáče. Stáhneme oheň na polovinu, do pánve přidáme slaninu a restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli a restujeme za častého míchání další 2 minuty. Poté cibuli a slaninu rovnoměrně rozložíme na maso v pekáči.
  • 4
    Do výpeku v pánvi přidáme pivo, promícháme a za občasného míchání vaříme, dokud v pánvi nezůstanou pouze 2 lžíce tekutiny. Přidáme med, promícháme a přidáme 350 ml vody. Přivedeme k varu, plochou vařečkou seškrábneme ze dna pánve vzniklý nápek, který se ve vodě rozvaří, a stáhneme z ohně.
  • 5
    Celý obsah pánve přilijeme k masu a pekáč vložíme do rozehřáté trouby na 1,5 hodiny. Po upečení necháme maso v pekáči 5 minut odpočinout. Vzniklou šťávu případně dochutíme solí a přidáme nakrájenou petržel.
Tip
Místo vody můžete použít masový vývar. Šťáva bude mít výraznější chuť.  Pivo je nutné z pánve téměř vyvařit. Jinak by výsledná šťáva byla hořká.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE