Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4-6 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR STUFFING

  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 30 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 30 g vanilkového cukru
  • 50 g rozinek namočených v tuzemáku

INGREDIENTS FOR BREAD PUDDING

  • 1 veka
  • 500 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 3 vejce
  • 750 ml mléka
  • 90 g másla a máslo na vymazání pekáče
  • 300 g cukru krupice
  • 1 lžička mleté skořice

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR STUFFING

  • 1Tvaroh rozmícháme v míse s máslem a žloutkem. Přidáme vanilkový cukr a rozinky, které jsme předem scedili.

INSTRUCTIONS FOR BREAD PUDDING

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Pekáč o rozměrech 30×24 cm vymažeme máslem. Veku nakrájíme na plátky silné 1 cm. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Máslo necháme v rendlíku na sporáku rozehřát.
  • 2V míse prošleháme mléko se žloutky, přidáme 60 g cukru a rozehřáté máslo a opět prošleháme. Do ochuceného mléka postupně vkládáme plátky veky a necháme je mlékem nasáknout.
  • 3Dno vymazaného pekáče pokryjeme první vrstvou plátků veky, na ni rozprostřeme všechna nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, přidáme 60 g cukru a pokryjeme další vrstvou veky. Na ni rozetřeme tvarohovou nádivku, pokryjeme poslední vrstvou navlhčené veky a pokapeme tuzemákem z rozinek. V rozehřáté troubě pečeme 30 minut.
  • 4Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Žemlovku vyndáme z trouby a rozetřeme na ni sníh. Teplotu v troubě zvýšíme na 190 °C, pekáč se žemlovkou do ní vrátíme a pečeme dalších 10 minut nebo než sníh zezlátne.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR STUFFING

INGREDIENTS FOR BREAD PUDDING

PAIRING DISHES WITH WINE

MOHLO BY SE HODIT