Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR STUFFING

  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 30 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 30 g vanilkového cukru
  • 50 g rozinek namočených v tuzemáku

INGREDIENTS FOR BREAD PUDDING

  • 1 veka
  • 3 vejce
  • 750 ml mléka
  • 90 g másla a máslo na vymazání pekáče
  • 300 g cukru krupice
  • 500 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 1 lžička mleté skořice

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

INSTRUCTIONS FOR STUFFING

  • 1
    Tvaroh rozmícháme v míse s máslem a žloutkem. Přidáme vanilkový cukr a rozinky, které jsme předem scedili.

INSTRUCTIONS FOR BREAD PUDDING

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Pekáč o rozměrech 30×24 cm vymažeme máslem. Veku nakrájíme na plátky silné 1 cm. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Máslo necháme v rendlíku na sporáku rozehřát.
  • 2
    V míse prošleháme mléko se žloutky, přidáme 60 g cukru a rozehřáté máslo a opět prošleháme. Do ochuceného mléka postupně vkládáme plátky veky a necháme je mlékem nasáknout.
  • 3
    Dno vymazaného pekáče pokryjeme první vrstvou plátků veky, na ni rozprostřeme všechna nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, přidáme 60 g cukru a pokryjeme další vrstvou veky. Na ni rozetřeme tvarohovou nádivku, pokryjeme poslední vrstvou navlhčené veky a pokapeme tuzemákem z rozinek. V rozehřáté troubě pečeme 30 minut.
  • 4
    Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Žemlovku vyndáme z trouby a rozetřeme na ni sníh. Teplotu v troubě zvýšíme na 190 °C, pekáč se žemlovkou do ní vrátíme a pečeme dalších 10 minut nebo než sníh zezlátne.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR STUFFING

INGREDIENTS FOR BREAD PUDDING

PAIRING DISHES WITH WINE