Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 ks mini burgerových housek
  • 2 plechovky (420 g bílých fazolí v mírně slaném nálevu)
  • 2 ks vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • 2 velké červené cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce koření na řecký gyros
  • 400 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • Šťáva z jedné poloviny citronu
  • 250 g žlutých cherry rajčat
  • 100 g sýru feta
  • 1 hrst rukoly
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravíme dip. Jogurt si smícháme s oreganem, drceným česnekem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme vychladit do lednice.
  • 2
    Na olivovém oleji orestujeme najemno nasekanou červenou cibuli a 4 stroužky drceného česneku. Přidáme scezené fazole a gyros koření. Šťouchačem na brambory (nebo vidličkou) rozmačkáme fazole a vše promícháme a nechám na mírném plamenu 10 minut restovat. Necháme vystydnout. Případně dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Přidáme vejce, mouku a smícháme. Utvoříme 8 kuliček, které obalíme v mouce a mírně je zmáčkneme, aby vnikl burger.
  • 4
    Ty poté grilujeme dozlatova, případně můžeme osmažit na pánvi.
  • 5
    Ještě na teplé placky burgery dáme rozpustit sýr feta. Bulky opečeme, aby byly křupavé. Na každou bulku poklademe trochu rukoly, nakrájená rajčata, cibuli na kolečka, fazolový burger a dip.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY