Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 ks mini burgerových housek
- 2 plechovky (420 g bílých fazolí v mírně slaném nálevu)
- 2 ks vejce
- 5 lžic hladké mouky
- 2 velké červené cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce koření na řecký gyros
- 400 g bílého řeckého jogurtu
- 1 lžíce sušeného oregana
- Šťáva z jedné poloviny citronu
- 250 g žlutých cherry rajčat
- 100 g sýru feta
- 1 hrst rukoly
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme dip. Jogurt si smícháme s oreganem, drceným česnekem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme vychladit do lednice.
- 2Na olivovém oleji orestujeme najemno nasekanou červenou cibuli a 4 stroužky drceného česneku. Přidáme scezené fazole a gyros koření. Šťouchačem na brambory (nebo vidličkou) rozmačkáme fazole a vše promícháme a nechám na mírném plamenu 10 minut restovat. Necháme vystydnout. Případně dochutíme solí a pepřem.
- 3Přidáme vejce, mouku a smícháme. Utvoříme 8 kuliček, které obalíme v mouce a mírně je zmáčkneme, aby vnikl burger.
- 4Ty poté grilujeme dozlatova, případně můžeme osmažit na pánvi.
- 5Ještě na teplé placky burgery dáme rozpustit sýr feta. Bulky opečeme, aby byly křupavé. Na každou bulku poklademe trochu rukoly, nakrájená rajčata, cibuli na kolečka, fazolový burger a dip.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.