Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 90 g čerstvých těstovin pappardelle
  • 40 g cukety
  • 2 stroužky česneku
  • červená chilli paprička dle chuti
  • 6 lístků šalvěje
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 20 g másla
  • 1 salsiccia (120 g)

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Těstoviny uvaříme ve větším množství vody s 20 g soli na skus a slijeme je.
  • 2
    Cuketu podélně rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 3
    Česnek očistíme a najemno nakrájíme. Chilli papričku podélně rozkrojíme a nakrájíme na jemné nudličky. Šalvěj nakrájíme najemno. Salsicciu zbavíme střívka a rozdrobíme ji na větší kusy.
  • 4
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, chilli papričku a část šalvěje a orestujeme je dozlatova.
  • 5
    Přidáme rozdrobenou salsicciu, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme cuketu a restujeme 3 minuty za častého míchání. Přidáme bílé víno a necháme ho odvařit.
  • 6
    Přidáme uvařené těstoviny, máslo a promícháme. Přidáme zbytek šalvěje, 1 lžíci oleje a promícháme.
Tip
Místo čerstvých těstovin můžete na 1 porci použít 80 g sušených těstovin. Ty pak uvařte podle návodu na balení.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE