Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 plátky krkovice bez kosti
  • 150 g oloupané cibule
  • 300 g sýra eidam 45%
  • 70 g másla
  • 400 ml smetany, min. 31%
  • 100 g konzervovaných krájených žampionů
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 zarovnaná lžička kari koření
  • 1 zarovnaná lžička sladké papriky + na posypání
  • 1 zarovnaná lžička strouhaného muškátového oříšku

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
  • 2
    Maso lehce naklepeme a vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Eidam nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Pekáč vymažeme máslem a zbylé máslo nakrájíme na kostičky. Ty rozložíme po dně pekáče. Na ně položíme maso, pokapeme ho sójovou omáčkou a posypeme kari kořením, sladkou paprikou a muškátovým oříškem.
  • 4
    Na maso rozložíme žampiony, na ně cibuli a vše zasypeme strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou, lehce posypeme sladkou paprikou a pečeme v rozehřáté troubě 1,5 hodiny. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Můžete použít 200 g eidamu 45% a 100 g uzeného eidamu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE