Přeskočit navigaci

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

BEZ KOMPROMISU

Rohlík.cz Rohlíkova bio Horká čokoláda – Single origin 70% (Sao Tomé and Príncipe)

200 g
NovinkaBIOPrémiová kvalita
399,90 Kč 1 999,50 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

70+ zákazníků má v Oblíbených

Xtra cena:

339,90 Kč

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Horká čokoláda 70% z ostrova Príncipe, Bean-to-bar Roça Sundy

Tato výjimečná 70% horká čokoláda je vyrobena pouze z kakaových bobů pěstovaných v oblasti farmy Roça Sundy na ostrově Príncipe – jednom z nejodlehlejších koutů západní Afriky. Boby zpracovává organizace HBD Príncipe, která v rámci dlouhodobého udržitelného projektu obnovila historickou kakaovou farmu a navrátila život místnímu zemědělství i komunitě.

Pěstování probíhá s maximálním ohledem na přírodu – farma je "bird friendly" certifikovaná a nachází se v srdci UNESCO biosférické rezervace. Kakao zde roste v harmonii s deštným pralesem a je sklízeno ručně podle principů ekologického zemědělství.

Každý krok – od fermentace a sušení bobů až po konečné zpracování – probíhá lokálně. Jde o opravdovou bean‑to‑bar čokoládu, která nese chuť a příběh svého původu.

Čistá, plná charakteru.
Bez kompromisů.

Použití

Nasypte tři polévkové lžíce do teplé vody nebo mléka (180 ml) a postupně zahřívejte. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda zcela nepropojí (při teplotě 60–70 °C). Servírujte teplé.

O výrobci

Jedná se o rodinnou čokoládovnu, kterou vybudovali manželé Herůfkovi. Osobně poznávají, navštěvují a přenášejí práci farmářů, kteří pěstují s láskou kakaové boby a další suroviny, do výsledného produktu, na jehož konci jsou zákazníci. Ti jsou zrcadlem toho, jestli se jejich vize daří přenášet dál a pomáhat také farmářům a celému systému... Na oplátku jejich zákazníci udělají hodně pro udržení biodiverzity v zemích, kde se kakao pěstuje, protože dají práci celým komunitám, které se starají o kvalitní odrůdy kakaa a nenechají tak svoji půdu napospas monokulturám typu palmy olejné...

Skladování

Skladujte v chladu a suchu, nejlépe při teplotách od 16–24°C.

Výrobce

HERUFEK Chocolate
Čejč 457
67614 Čejč
Česká republika

 

Trvanlivost
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 41 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

kakaové boby bio, třtinový cukr bio, kakaové máslo bio

Nutriční hodnoty na 100g

Energetická hodnota2326 kJ/536 kCal
Tuky40 g
z toho nasycené mastné kyseliny24 g
Sacharidy36 g
z toho cukry30 g
Bílkoviny9.1 g
Sůl0.01 g
Vláknina g

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Obiloviny obsahující lepek
Podzemnice olejná
Mléko
Skořápkové plody
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.