• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
5 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA FONDÁN

  • 250 g hořké čokolády
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g másla a máslo na vymazání formiček
  • 30 g hladké mouky 
  • 4 vejce
  • cukr na vysypání formiček a na ozdobu
  • lístky máty ozdobu

SUROVINY NA VIŠŇOVOU OMÁČKU

  • 2 lžíce višňovice
  • 300 g mražených višní
  • 50 g cukru krupice
  • 20 g vanilkového cukru
  • 20 g solamylu

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tento dezert skvěle doplníte čokoládovým nebo oříškovým portským.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA FONDÁN

  • 1Troubu rozehřejeme na 195 °C.
  • 2Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem.
  • 3Máslo s čokoládou necháme rozpustit ve vodní lázni. Promícháme a necháme částečně zchladnout.
  • 4V míse robotu promícháme vejce, cukr krupici a mouku. Pomalu při menších otáčkách přimícháme čokoládovou směs. Nešleháme dlouho, těsto by zesvětlalo.
  • 5Těsto vlijeme do připravených formiček, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Střed upečených báboviček musí zůstat tekutý. Okraje formiček opatrně odřízneme nožem a fondán vyklopíme na talíř.
  • 6Přidáme višňovou omáčku, lehce zasypeme moučkovým cukrem a dozdobíme lístkem máty. Ihned podáváme.

POSTUP NA VIŠŇOVOU OMÁČKU

  • 1Do rendlíku vlijeme 200 ml vody a višňovici a přidáme cukr. Začneme zahřívat a postupně přidáváme za stálého míchání metličkou solamyl tak, aby se nevytvořily hrudky. Přivedeme k varu a přisypeme mražené višně.
  • 2Necháme povařit na mírném ohni, dokud nejsou višně prohřáté. Poté je přecedíme a dáme stranou. Šťávu svaříme do husté konzistence, přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 5 zapékacích misek  Ø 8 cm, výška 4,5 cm. Máte-li silikonové formy, není nutné je vymazávat máslem a vysypávat cukrem. Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím lepší bude výsledná chuť dezertu.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA FONDÁN

250 g hořké čokolády

Hořká čokoláda bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g másla a máslo na vymazání formiček

 

30 g hladké mouky 

 

4 vejce

 

cukr na vysypání formiček a na ozdobu

 

lístky máty ozdobu

 

SUROVINY NA VIŠŇOVOU OMÁČKU

2 lžíce višňovice

 

300 g mražených višní

 

50 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

20 g vanilkového cukru

 

20 g solamylu

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tento dezert skvěle doplníte čokoládovým nebo oříškovým portským.