Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR FONDANT
- 100 g másla a máslo na vymazání formiček
- 250 g hořké čokolády
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 30 g hladké mouky
- cukr na vysypání formiček a na ozdobu
- lístky máty ozdobu
INGREDIENTS FOR SOUR CHERRY SAUCE
- 2 lžíce višňovice
- 50 g cukru krupice
- 20 g vanilkového cukru
- 20 g solamylu
- 300 g mražených višní
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tento dezert skvěle doplníte čokoládovým nebo oříškovým portským.
INSTRUCTIONS FOR FONDANT
- 1Troubu rozehřejeme na 195 °C.
- 2Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem.
- 3Máslo s čokoládou necháme rozpustit ve vodní lázni. Promícháme a necháme částečně zchladnout.
- 4V míse robotu promícháme vejce, cukr krupici a mouku. Pomalu při menších otáčkách přimícháme čokoládovou směs. Nešleháme dlouho, těsto by zesvětlalo.
- 5Těsto vlijeme do připravených formiček, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Střed upečených báboviček musí zůstat tekutý. Okraje formiček opatrně odřízneme nožem a fondán vyklopíme na talíř.
- 6Přidáme višňovou omáčku, lehce zasypeme moučkovým cukrem a dozdobíme lístkem máty. Ihned podáváme.
INSTRUCTIONS FOR SOUR CHERRY SAUCE
- 1Do rendlíku vlijeme 200 ml vody a višňovici a přidáme cukr. Začneme zahřívat a postupně přidáváme za stálého míchání metličkou solamyl tak, aby se nevytvořily hrudky. Přivedeme k varu a přisypeme mražené višně.
- 2Necháme povařit na mírném ohni, dokud nejsou višně prohřáté. Poté je přecedíme a dáme stranou. Šťávu svaříme do husté konzistence, přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 5 zapékacích misek Ø 8 cm, výška 4,5 cm.
Máte-li silikonové formy, není nutné je vymazávat máslem a vysypávat cukrem.
Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím lepší bude výsledná chuť dezertu.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
