Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 200 g hořké čokolády
- 200 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 60 g vanilkového pudinkového prášku
- 60 g másla do těsta a kousek na vymazání formy
- 40 g kakaa
- 7 g prášku do pečiva
- 5 vajec
- hrubá mouka na vysypání formy
- špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 600 g mražených višní
- 100 ml višňovice
- 650 g smetany (min. 30%)
- 50 g moučkového cukru
- 100 g cukru krupice
- 30 g solamylu
- 2 vanilkové lusky
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 200 g čokoládových hoblin na ozdobení
- 100 g višňového džemu
- čerstvé višně nebo třešně na dozdobení
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA TĚSTO
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 2Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a poté ji necháme lehce zchladnout.
- 3Bílky oddělíme od žloutků, přidáme k nim cukr, špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky přimícháme ke zchladlé, ale stále tekuté čokoládové směsi.
- 4Do mísy prosijeme mouku, přidáme pudinkový prášek, kakao, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme prochladlou čokoládovou směs a důkladně promícháme. Po částech přidáme ušlehaný sníh a pomalu opatrně promícháme.
- 5Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v rozehřáté troubě 45–50 minut.
- 6Upečený korpus necháme vychladnout, vyndáme ho z formy a dáme do lednice vychladit.
POSTUP NA NÁPLŃ
- 1Do rendlíku vlijeme 300 ml vody a višňovici a přidáme cukr. Začneme zahřívat a postupně přidáváme za stálého míchání metličkou solamyl tak, aby se nevytvořily hrudky. Přivedeme k varu a přisypeme mražené višně. Necháme povařit, dokud nejsou višně prohřáté. Poté je přecedíme a dáme stranou. Šťávu svaříme dohusta, přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
- 2Vanilkové lusky podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme semínka. Dáme je do dobře vychlazené smetany, přidáme moučkový cukr a vše vyšleháme dotuha. Dáme vychladit do lednice.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Vychladlý korpus rozřízneme podélně na třetiny. Spodní část potřeme džemem, polovinou višňové směsi a čtvrtinou ušlehané smetany. Navrch položíme druhý plát korpusu, který potřeme druhou polovinou višňové směsi a druhou čtvrtinou šlehačky. Na něj položíme poslední plát korpusu.
- 2Dort potřeme navrchu i po stranách většinou zbývající šlehačky. Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku, jehož pomocí dort ozdobíme šlehačkovými pusinkami.
- 3Nakonec dort ozdobíme čerstvými višněmi nebo třešněmi a čokoládovými hoblinkami.
Tip
Upečené těsto poznáte tak, když doprostřed korpusu zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Když necháte korpus vychladit v lednici, bude se lépe krájet.
Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o Ø 22 cm a cukrářský sáček.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept