Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

1 CAKE
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR DOUGH

  • 200 g hořké čokolády
  • 60 g másla do těsta a kousek na vymazání formy
  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 60 g vanilkového pudinkového prášku
  • 40 g kakaa
  • 7 g prášku do pečiva
  • špetka soli
  • hrubá mouka na vysypání formy

INGREDIENTS FOR FILLING

  • 100 g cukru krupice
  • 30 g solamylu
  • 2 vanilkové lusky
  • 650 g smetany (min. 30%)
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 ml višňovice
  • 600 g mražených višní

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 200 g čokoládových hoblin na ozdobení
  • 100 g višňového džemu
  • čerstvé višně nebo třešně na dozdobení

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS FOR DOUGH

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2
    Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a poté ji necháme lehce zchladnout.
  • 3
    Bílky oddělíme od žloutků, přidáme k nim cukr, špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky přimícháme ke zchladlé, ale stále tekuté čokoládové směsi.
  • 4
    Do mísy prosijeme mouku, přidáme pudinkový prášek, kakao, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme prochladlou čokoládovou směs a důkladně promícháme. Po částech přidáme ušlehaný sníh a pomalu opatrně promícháme.
  • 5
    Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v rozehřáté troubě 45–50 minut.
  • 6
    Upečený korpus necháme vychladnout, vyndáme ho z formy a dáme do lednice vychladit.

INSTRUCTIONS FOR FILLING

  • 1
    Do rendlíku vlijeme 300 ml vody a višňovici a přidáme cukr. Začneme zahřívat a postupně přidáváme za stálého míchání metličkou solamyl tak, aby se nevytvořily hrudky. Přivedeme k varu a přisypeme mražené višně. Necháme povařit, dokud nejsou višně prohřáté. Poté je přecedíme a dáme stranou. Šťávu svaříme dohusta, přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
  • 2
    Vanilkové lusky podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme semínka. Dáme je do dobře vychlazené smetany, přidáme moučkový cukr a vše vyšleháme dotuha. Dáme vychladit do lednice.

INSTRUCTIONS FOR COMPLETION

  • 1
    Vychladlý korpus rozřízneme podélně na třetiny. Spodní část potřeme džemem, polovinou višňové směsi a čtvrtinou ušlehané smetany. Navrch položíme druhý plát korpusu, který potřeme druhou polovinou višňové směsi a druhou čtvrtinou šlehačky. Na něj položíme poslední plát korpusu.
  • 2
    Dort potřeme navrchu i po stranách většinou zbývající šlehačky. Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku, jehož pomocí dort ozdobíme šlehačkovými pusinkami.
  • 3
    Nakonec dort ozdobíme čerstvými višněmi nebo třešněmi a čokoládovými hoblinkami.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Tip
Upečené těsto poznáte tak, když doprostřed korpusu zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli. Když necháte korpus vychladit v lednici, bude se lépe krájet. Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o Ø 22 cm a cukrářský sáček.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR DOUGH

INGREDIENTS FOR FILLING

INGREDIENTS FOR COMPLETION

PAIRING DISHES WITH COFFEE