• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
8 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g listového těsta
  • 500 g zeleného chřestu
  • 250 g ricotty
  • 3 vejce
  • 2 menší červené cibule
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 50 ml polotučného mléka
  • 1 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
  • Sůl
  • Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Listové těsto rozválíme a vložíme na olejem vymazanou koláčovou formu o průměru 28 cm. Konce přeložíme, aby vznikl silnější okraj. Těsto propícháme vidličkou. Zakryjeme pečícím papírem a zatěžkáme, aby se těsto nenafukovalo. Můžeme použít např. suché fazole, menší kameny, nebo hrnec, o průměru menší, než je forma. Pečeme 10 – 12 minut. Poté troubu stáhneme na 180 stupňů.
  • 2V průběhu předpečení těsta připravíme náplň. Chřest opereme a odkrojíme dřevnaté konce. Nasekáme na 2 cm špalíky. Několik kousků necháme vcelku – na vrch koláče. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a také pár kousků dáme stranou. Na lžíci oleje orestujeme dozlatova cibuli s 2 snítkami sekaného tymiánu. Poté přidáme chřest (včetně celého) a společně restujeme další 4 minuty. Osolíme a opepříme.
  • 3V misce smícháme vejce s mlékem, nasekaným zbytkem tymiánu, osolíme a opepříme.
  • 4Jakmile bude těsto hotové, odstraníme pečící papír a navrstvíme orestovaný chřest. Poté poklademe ricottu a nakonec zalejeme vaječnou směsí. Nahoru vyskládáme celý chřest a zbytek cibule. Pečeme 30 – 35 minut.
Zuzana Nová

Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY