Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g orza
- 300 g hlívy ústřičné
- 160 g Shii-take
- 3 velké šalotky
- 5 stroužků česneku
- 40 g másla
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 g parmezánu
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- Růžový pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na polovině másla dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek.
- 2Přidáme na větší kousky nakrájenou hlívu. Shii-take přepůlíme, menší klouboučky necháme vcelku. Společně vše ještě chvilku orestujeme.
- 3Přisypeme orzo a smícháme s houbami. Přidáme nasekaný tymián. Přilijeme vývar a na mírném plameni necháme probublávat cca deset minut, dokud nebude orzo měkké. Pokud bude potřeba, přidáme trochu vývaru, nebo vody.
- 4Jakmile bude orzo hotové, vmícháme zbytek másla a polovinu najemno nastrouhaného parmezánu. Osolíme a opepříme. Podáváme posypané hoblinkami parmezánu.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.