Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2x filet s kůží pražmy královské cca 190 g
- 1 středně velká cibule
- 400 ml smetany na vaření 12 %
- 3 lžíce francouzské hořčice
- Šťáva z ½ citrónu
- 400 g baby brambor
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- Sůl
- Olivový olej
- Microgreens hořčice
- 2 lžíce hořčice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - funkce gril. Baby brambory opereme a přepůlíme. Plech vyložíme pečícím papírem, na který vyskládáme brambory. Zakápneme olivovým olejem a osolíme. Dáme péct na cca 30 minut dozlatova.
- 2Najemno nakrájenou cibuli dozlatova orestujeme na 2 lžíce oleje. Přilijeme smetanu, přimícháme francouzskou hořčici a osolíme. Necháme na mírním plameni probublávat do zhoustnutí, cca 10 minut. Omáčku propasírujeme, vznikne nám krémově hustá a hladká omáčka. Nakonec přimícháme celozrnnou hořčici.
- 3Rybu opereme a osušíme. Z obou stran osolíme. Rozžhavíme zbylí olej. Nejprve rybu restujeme kůži dolů. Zalijeme citrónovou šťávou. Po cca 3 minutách rybu otočíme a restujeme další 3 minuty.
- 4Podáváme s hořčicovou omáčkou, mikrogreens a v troubě pečenými baby bramborami.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.