• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA PESTO

  • 120 g vlašských ořechů
  • 20 g oloupaného česneku
  • 30 g másla
  • 40 g najemno nastrouhaného sýra Grana Padano
  • 140 ml olivového oleje
  • 15 ml bílého vinného octa
  • 2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • 5 g soli
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře

SUROVINY NA ZELENINU

  • neoloupané malé brambory (varný typ A)
  • střední červená cibule
  • menší žampiony
  • jarní cibulky
  • řapíkatý celer
  • menší bulva fenyklu
  • česnek ve slupce
  • menší karotky
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PESTO

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2Ořechy vyskládáme do jedné vrstvy na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 15 minut. Upečené ořechy přendáme z plechu do mísy a necháme vychladnout. Poté je nahrubo pokrájíme.
  • 3Česnek nakrájíme nahrubo. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a česnek na něm necháme za občasného míchání 1 minutu zpěnit. Stáhneme z ohně a za občasného míchání nechám vychladnout. Pozor, ať česnek příliš nezhnědne, pesto by bylo hořké.
  • 4Všechny suroviny vložíme do mixéru, přidáme 4 lžíce vody a rozmixujeme. Dle chuti případně dosolíme.

POSTUP NA ZELENINU

  • 1Brambory omyjeme a neoloupané uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme vychladnout. Poté je podle velikosti nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny.
  • 2Troubu rozehřejeme na 220 °C.
  • 3Zeleninu důkladně omyjeme a osušíme. Cibuli podélně rozřízneme na poloviny a ty nakrájíme podélně na širší měsíčky. Menší žampiony rozřízneme na poloviny, větší na čtvrtiny. Jarní cibulku překrojíme na kousky zhruba 7 cm dlouhé. Řapíkatý celer podélně rozřízneme a nakrájíme na kousky 5–7 cm dlouhé. Fenykl dle velikosti rozřízneme podélně na poloviny, případně na čtvrtiny. Stroužky česneku ponecháme ve slupce.
  • 4Veškerou zeleninu včetně uvařených brambor vyskládáme do jedné vrstvy na plech, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 10–12 minut.
  • 5Upečenou zeleninu přeskládáme na servírovací mísu. Podáváme s pestem, které můžeme servírovat zvlášť nebo lžičkou nanesené na zeleninu.
Tip
K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA PESTO

120 g vlašských ořechů

Vlašské ořechy bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

20 g oloupaného česneku

Česnek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

30 g másla

 

40 g najemno nastrouhaného sýra Grana Padano

 

140 ml olivového oleje

 

15 ml bílého vinného octa

 

2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele

 

5 g soli

 

1 kávová lžička čerstvě mletého pepře

 

SUROVINY NA ZELENINU

neoloupané malé brambory (varný typ A)

 

střední červená cibule

 

menší žampiony

 

jarní cibulky

 

řapíkatý celer

 

menší bulva fenyklu

 

česnek ve slupce

Česnek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

menší karotky

 

olivový olej

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl