Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2-3 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SPAETZLE

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g vajec (5 vajec)
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka pepře
  • špetka soli a sůl na osolení vody

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 80 g oloupané cibule
  • 40 g másla
  • čerstvá pažitka na ozdobu
  • 200 g sýru Bergkäse, Ementál nebo Raclette

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Špecle nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

INSTRUCTIONS FOR SPAETZLE

  • 1
    Dáme vařit vodu, kterou vydatně osolíme (2 lžíce soli na 4 l vody).
  • 2
    V míse robota smícháme mísicí metlou všechny suroviny do hladkého, vláčného těsta.
  • 3
    Po částech vytlačíme lisem těsto do vroucí vody a každou část vaříme 2 minuty.
  • 4
    Děrovanou naběračkou vyndáme špecle z vody do mísy.

INSTRUCTIONS FOR COMPLETION

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno, sýr nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Na vyšším ohni v pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm orestujeme dozlatova.
  • 3
    Přidáme špecle a orestujeme je za občasného míchání dozlatova. Stáhneme z ohně.
  • 4
    Vmícháme nastrouhaný sýr, přidáme nakrájenou pažitku a ihned podáváme.
Tip
K přípravě špeclí budete potřebovat ruční lis na špecle. Na smažení budete potřebovat větší pánev s nepřilnavým povrchem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SPAETZLE

INGREDIENTS FOR COMPLETION

PAIRING DISHES WITH WINE