SUROVINY

  • 8 kuřecích křídel
  • 8 nevykostěných kuřecích paliček
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 200 g citronů
  • 2 palice česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 8 snítek tymiánu
  • 12 lžic olivového oleje
  • 8 lžic červeného vinného octa
  • 8 lžic medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

POSTUP

  • 1
    Citrony důkladně omyjeme v teplé vodě kartáčkem a nakrájíme na 16 koleček. Palice česneku podélně rozpůlíme. Chilli papričku podélně rozkrojíme.
  • 2
    Z křídel odřízneme lety a v kloubu je rozpůlíme. Na paličkách prořízneme maso podél kosti a rozevřeme ho. Křídla i paličky osolíme a opepříme.
  • 3
    V kastrolu nebo vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany 3 minuty opečeme dozlatova.
  • 4
    Zvýšíme oheň a do pánve k masu přidáme česnek řeznou plochou dolů, tymián, kolečka citronu, chilli papričky, ocet, víno a pomerančovou kůru. Víno necháme odvařit. Přilijeme 400 ml vody, med a sójovou omáčku. Promícháme, přiklopíme poklicí a necháme na mírném ohni dusit doměkka.

TIP

Podávejte s dušenou rýží. Můžete použít vykostěná kuřecí stehna.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

 

Tip na přílohu

Slide 1 of 1
  • Rýže
    Rýže