Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

4 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 8 kuřecích křídel
  • 8 nevykostěných kuřecích paliček
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 200 g citronů
  • 2 palice česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 8 snítek tymiánu
  • 12 lžic olivového oleje
  • 8 lžic medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 8 lžic červeného vinného octa
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

SIDE DISH

  • dušená rýže

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Citrony důkladně omyjeme v teplé vodě kartáčkem a nakrájíme na 16 koleček. Palice česneku podélně rozpůlíme. Chilli papričku podélně rozkrojíme.
  • 2
    Z křídel odřízneme lety a v kloubu je rozpůlíme. Na paličkách prořízneme maso podél kosti a rozevřeme ho. Křídla i paličky osolíme a opepříme.
  • 3
    V kastrolu nebo vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany 3 minuty opečeme dozlatova.
  • 4
    Zvýšíme oheň a do pánve k masu přidáme česnek řeznou plochou dolů, tymián, kolečka citronu, chilli papričky, ocet, víno a pomerančovou kůru. Víno necháme odvařit. Přilijeme 400 ml vody, med a sójovou omáčku. Promícháme, přiklopíme poklicí a necháme na mírném ohni dusit doměkka.
Tip
Podávejte s dušenou rýží. Můžete použít vykostěná kuřecí stehna.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

SIDE DISH

PAIRING DISHES WITH WINE