SUROVINY NA HOUBY

  • 4 větší žampiony portobello
  • 10 g parmezánu vcelku
  • 1 lžíce piniových semínek
  • 4 lžičky balzamikového octa
  • 4 lžičky olivového oleje a 3 lžíce olivového oleje na smažení
  • 4 snítky tymiánu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 160 g rajčat
  • 50 g šalotky
  • 200 ml smetany, min. 31 %
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce nahrubo nakrájené bazalky
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • pepř
  • 1 kávová lžička soli

POSTUP NA HOUBY

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Houby očistíme, odřízneme nožičky, klouboučky položíme vzhůru nohama na prkénko a zapíchneme do nich piniová semínka a nalámaný sýr. Zakápneme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, položíme na něj kloboučky hub vzhůru nohama a na středním ohni je pečeme 2 minuty. Poté je položíme na plech, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 8 minut.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1
    Rajčata rozřízneme, vyřízneme tuhý střed a semínka. Dužninu nakrájíme najemno. Šalotku očistíme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olivový olej, zpěníme na něm šalotku, přilijeme víno a necháme ho odvařit.
  • 3
    Přilijeme ocet, necháme ho odvařit, přidáme smetanu, sůl a čerstvě mletý pepř a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
  • 4
    Přidáme rajčata, necháme vařit 1 minutu a pánev stáhneme z ohně. Vmícháme bylinky a dle chuti osolíme a opepříme.
  • 6
    Do talíře vlijeme omáčku a položíme pečený žampion.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA HOUBY

 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA OMÁČKU