SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • 150 g kečupu
  • 100 g medu
  • 30 g balzamikového octa
  • 15 g oloupaného česneku
  • 150 ml pomerančového džusu
  • 1 lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • 10 snítek tymiánu
  • špetka chilli koření
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Česnek nakrájíme na jemné plátky. V misce smícháme špetku soli, česnek a chilli s kečupem, medem, pomerančovým džusem, octem a pomerančovou kůrou.
  • 3
    Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 4
    V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme dozlatova ze všech stran, včetně boční strany s tukem. Opečené kotlety vyskládáme do pekáče.
  • 5
    Rozmarýn a tymián svážeme pevně kuchyňským provázkem a vložíme je do pekáče k masu. Vše zalijeme připravenou marinádou.
  • 6
    Pekáč dáme do rozehřáté trouby na 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 180 ˚C a pečeme dalších 45 minut.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

 

Tip na přílohu

Slide 1 of 3
  • Brambory typ A, B, C
    Brambory typ A, B, C
  • Rýže
    Rýže
  • Chléb
    Chléb