4 porce

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • 150 g kečupu
  • 100 g medu
  • 30 g balzamikového octa
  • 15 g oloupaného česneku
  • 150 ml pomerančového džusu
  • 1 lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • 10 snítek tymiánu
  • špetka chilli koření
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

PŘÍLOHA

  • brambory
  • rýže
  • chléb
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Česnek nakrájíme na jemné plátky. V misce smícháme špetku soli, česnek a chilli s kečupem, medem, pomerančovým džusem, octem a pomerančovou kůrou.
  • 3Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 4V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme dozlatova ze všech stran, včetně boční strany s tukem. Opečené kotlety vyskládáme do pekáče.
  • 5Rozmarýn a tymián svážeme pevně kuchyňským provázkem a vložíme je do pekáče k masu. Vše zalijeme připravenou marinádou.
  • 6Pekáč dáme do rozehřáté trouby na 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 180 ˚C a pečeme dalších 45 minut.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 vepřové kotlety s kostí po 250 g

Vepřová kotleta s kostí bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g kečupu

Kečup bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g medu

 

30 g balzamikového octa

 

15 g oloupaného česneku

 

150 ml pomerančového džusu

 

1 lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry

 

5 lžic rostlinného oleje

 

2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm

 

10 snítek tymiánu

 

špetka chilli koření

 

pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

 

PŘÍLOHA

brambory

 

rýže

 

chléb