Suroviny

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • sůl
  • pepř
  • 15 g oloupaného česneku
  • špetka chilli koření
  • 150 g kečupu
  • 100 g medu
  • 150 ml pomerančového džusu
  • 30 g balzamikového octa
  • 1 lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • 10 snítek tymiánu

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Česnek nakrájíme na jemné plátky. V misce smícháme špetku soli, česnek a chilli s kečupem, medem, pomerančovým džusem, octem a pomerančovou kůrou.
  • 3
    Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 4
    V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme dozlatova ze všech stran, včetně boční strany s tukem. Opečené kotlety vyskládáme do pekáče.
  • 5
    Rozmarýn a tymián svážeme pevně kuchyňským provázkem a vložíme je do pekáče k masu. Vše zalijeme připravenou marinádou.
  • 6
    Pekáč dáme do rozehřáté trouby na 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 180 ˚C a pečeme dalších 45 minut.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí po 250 g

sůl

Tip na přílohu