SUROVINY

  • 2 filety z kapra po 150 g
  • 400 g brambor
  • 40 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce sádla
  • pažitka na ozdobu
  • citron na dochucení
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

POSTUP

  • 1
    Neoloupané brambory omyjeme a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme, necháme prochladnout a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Rybu očistíme, osušíme a kůži několikrát nařízneme ve vzdálenosti 0,5 cm. Česnek oloupeme. Jeden stroužek prolisujeme, promícháme se špetkou soli a potřeme jím stranu ryby bez kůže. Druhý stroužek nakrájíme na plátky, které vtlačíme do připravených zářezů v kůži kapra. Rybu osolíme z obou stran. Papriku smícháme s moukou a rybu v ní obalíme.
  • 3
    V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo. Do pánve vložíme rybu nejprve kůží dolů a opékáme ji 4 minuty. Poté rybu obrátíme, do pánve přidáme nakrájené brambory a vše pečeme dozlatova během 4–5 minut.
  • 4
    Dle potřeby osolíme a podáváme ozdobené najemno nasekanou pažitkou se skrojkem citronu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM