Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 2 filety z kapra po 150 g
  • 400 g brambor
  • 40 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce sádla
  • pažitka na ozdobu
  • citron na dochucení
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

POSTUP

  • 1
    Neoloupané brambory omyjeme a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme, necháme prochladnout a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Rybu očistíme, osušíme a kůži několikrát nařízneme ve vzdálenosti 0,5 cm. Česnek oloupeme. Jeden stroužek prolisujeme, promícháme se špetkou soli a potřeme jím stranu ryby bez kůže. Druhý stroužek nakrájíme na plátky, které vtlačíme do připravených zářezů v kůži kapra. Rybu osolíme z obou stran. Papriku smícháme s moukou a rybu v ní obalíme.
  • 3
    V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo. Do pánve vložíme rybu nejprve kůží dolů a opékáme ji 4 minuty. Poté rybu obrátíme, do pánve přidáme nakrájené brambory a vše pečeme dozlatova během 4–5 minut.
  • 4
    Dle potřeby osolíme a podáváme ozdobené najemno nasekanou pažitkou se skrojkem citronu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef