Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 40 g hladké mouky
  • pažitka na ozdobu
  • citron na dochucení
  • 2 filety z kapra po 150 g

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Neoloupané brambory omyjeme a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme, necháme prochladnout a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Rybu očistíme, osušíme a kůži několikrát nařízneme ve vzdálenosti 0,5 cm. Česnek oloupeme. Jeden stroužek prolisujeme, promícháme se špetkou soli a potřeme jím stranu ryby bez kůže. Druhý stroužek nakrájíme na plátky, které vtlačíme do připravených zářezů v kůži kapra. Rybu osolíme z obou stran. Papriku smícháme s moukou a rybu v ní obalíme.
  • 3
    V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo. Do pánve vložíme rybu nejprve kůží dolů a opékáme ji 4 minuty. Poté rybu obrátíme, do pánve přidáme nakrájené brambory a vše pečeme dozlatova během 4–5 minut.
  • 4
    Dle potřeby osolíme a podáváme ozdobené najemno nasekanou pažitkou se skrojkem citronu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE