SUROVINY

  • 800 g vykostěných kuřecích stehen
  • 800 g kokosového mléka
  • 160 g oloupané mrkve
  • 160 g řapíkatého celeru
  • 120 g hlívy ústřičné
  • 80 g dužniny červené papriky
  • 80 g dužniny žluté papriky
  • 40 g červené kari pasty
  • 40 g rajského protlaku
  • 20 g oloupané červené chilli papričky
  • 8 lžic přepuštěného másla
  • šťáva z ½ limety
  • 2 hrsti nakrájeného koriandru i se stonky
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Postup

  • 1
    Mrkev podélně rozkrojíme a poté ji nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Hlívu natrháme na menší kousky. Obě papriky nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Chilli papričku nakrájíme na kolečka silná 3 mm.
  • 2
    Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm, poté ho vydatně osolíme a promícháme se 2 lžícemi přepuštěného másla.
  • 3
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme zbylé přepuštěné máslo, přidáme maso a restujeme 1 minutu. Přidáme mrkev a celer a restujeme 2 minuty. Přidáme papriky, chilli a hlívu, promícháme a restujeme další 2 minuty.
  • 4
    Stáhneme oheň na polovinu. Přidáme kari pastu a protlak, důkladně promícháme a za občasného míchání restujeme 2 minuty.
  • 5
    Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu, zamícháme a na mírném ohni vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně, vmícháme limetovou šťávu a koriandr. Dle chuti osolíme.

TIP

Množství chilli papričky a koriandru upravte podle vlastní chuti. Do pokrmu můžete spolu s paprikami přidat dužninu ananasu nakrájenou na kostky o hraně 0,5 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM