Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR VINAIGRETTE

  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička cukru krupice
  • špetka soli
  • špetka kajenského pepře
  • 2 lžičky solamylu

INGREDIENTS

  • 60 g jarní cibulky
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 100 g dužniny červené papriky
  • 100 g dužniny zelené papriky
  • 100 g dužniny žluté papriky
  • 100 g oloupané červené cibule
  • 60 g řapíkatého celeru
  • 60 g zelené části pórku a 60 g bílé části pórku
  • 60 g oloupané mrkve
  • řepkový olej
  • 20 g najemno nakrájeného česneku
  • 20 g najemno nakrájeného zázvoru
  • 1 lžička sezamového oleje

Instructions

  • 1
    V misce smícháme všechny suroviny na zálivku tak, aby se cukr a sůl rozpustily. Dáme stranou.
  • 2
    Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka, hlívu natrháme na menší kousky, papriky nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Řapíkatý celer nakrájíme na tenká kolečka. Pórek podélně rozřízneme na poloviny a ty nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Pánev rozpálíme na nejvyšším ohni a počkáme, až se z ní začne lehce kouřit.
  • 4
    Vlijeme 1 lžíci řepkového oleje a ihned přidáme červenou papriku. Za stálého míchání ji restujeme 40 vteřin a poté ji přendáme do mísy.
  • 5
    Do pánve vlijeme opět 1 lžíci oleje, přidáme zelenou papriku a restujeme ji 40 vteřin. Poté ji dáme do mísy k červené paprice. Stejným způsobem orestujeme i žlutou papriku a přidáme ji do mísy.
  • 6
    Do pánve vlijeme 1 lžíci oleje, přidáme nakrájený pórek a za stálého míchání restujeme 40 vteřin. Přendáme do mísy k paprikám.
  • 7
    Do pánve vlijeme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli a restujeme 30 vteřin. Přidáme řapíkatý celer a mrkev a restujeme za stálého míchání 40 vteřin. Přidáme hlívu a restujeme za stálého míchání 30 vteřin. Dáme stranou do mísy k paprikám.
  • 8
    Do pánve vlijeme 1 lžíci oleje a přidáme česnek se zázvorem. Přidáme lžičku sezamového oleje a za stálého míchání restujeme 20 vteřin.
  • 9
    Do pánve přidáme všechnu orestovanou zeleninu a houby z mísy a promícháme.
  • 10
    Oheň stáhneme na polovinu. Rozmícháme připravenou zálivku a vlijeme ji k zelenině. Mícháme, dokud zálivka lehce nezhoustne. Poté okamžitě celý obsah pánve přendáme na servírovací mísu.
  • 11
    Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme, nejlépe s dušenou rýží.
Tip
Pánev musí být opravdu velmi rozpálená. Jinak se budou jednotlivé suroviny dusit a výsledný pokrm ztratí svou svěžest a texturu lehce křupavé zeleniny. Je důležité mít všechny suroviny předem nakrájené a připravené tak, jak jdou v receptu za sebou. Stejně tak je důležité mít připravené kuchyňské náčiní potřebné k přípravě tohoto druhu pokrmu. Samotná tepelná příprava trvá velice krátce a nelze od ní odbíhat. K přípravě budete potřebovat velkou vyšší pánev s nepřilnavým povrchem nebo asijskou pánev wok.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR VINAIGRETTE

INGREDIENTS