• Milí zákazníci, dnes se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2024. Kvůli dopravním omezením může dojít ke zpoždění při doručování Vašich objednávek, mrzí nás to.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 5 celých krevet velikosti 16/20
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 60 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička nakrájené plocholisté petržele
  • 1/2 chilli papričky
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Česnek nakrájíme na plátky.
  • 2Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky. Množství záleží na chuti.
  • 3Krevetám odlomíme hlavy a dáme je stranou. Krunýře oloupeme až na poslední část u ocásku. Ostrou špejlí opatrně propíchneme část za hlavičkou a vytáhneme z těla krevet střívka, která vyhodíme. Do misky vymáčkneme šťávu z hlav krevet, přidáme 2 lžíce oleje a zamícháme.
  • 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek a chilli papričku a necháme je zpěnit. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme hlavy krevet a orestujeme je z obou stran do červena.
  • 5Oloupané krevety osolíme, dáme do pánve a opečeme je z každé strany 1/2 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou, hlavy vyhodíme.
  • 6Do pánve přidáme šťávu z hlav krevet, víno a svaříme na objem 2 lžic.
  • 7Výpek z pánve přelijeme přes krevety, posypeme nakrájenou petrželí a podáváme horké s bílým pečivem.
Tip
Šťáva z hlav krevet dá jídlu vynikající chuť. Při restování česneku dejte pozor, aby příliš nezhnědl. Pokrm by byl hořký. Krevety nesmíte opékat dlouho. Obsahují málo vody a delší tepelnou úpravou by se vysušily.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY