Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

1 Serving
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 1/2 chilli papričky
  • 5 celých krevet velikosti 16/20
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • 60 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička nakrájené plocholisté petržele

INSTRUCTIONS

  • 1
    Česnek nakrájíme na plátky.
  • 2
    Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky. Množství záleží na chuti.
  • 3
    Krevetám odlomíme hlavy a dáme je stranou. Krunýře oloupeme až na poslední část u ocásku. Ostrou špejlí opatrně propíchneme část za hlavičkou a vytáhneme z těla krevet střívka, která vyhodíme. Do misky vymáčkneme šťávu z hlav krevet, přidáme 2 lžíce oleje a zamícháme.
  • 4
    V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek a chilli papričku a necháme je zpěnit. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme hlavy krevet a orestujeme je z obou stran do červena.
  • 5
    Oloupané krevety osolíme, dáme do pánve a opečeme je z každé strany 1/2 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou, hlavy vyhodíme.
  • 6
    Do pánve přidáme šťávu z hlav krevet, víno a svaříme na objem 2 lžic.
  • 7
    Výpek z pánve přelijeme přes krevety, posypeme nakrájenou petrželí a podáváme horké s bílým pečivem.
Tip
Šťáva z hlav krevet dá jídlu vynikající chuť. Při restování česneku dejte pozor, aby příliš nezhnědl. Pokrm by byl hořký. Krevety nesmíte opékat dlouho. Obsahují málo vody a delší tepelnou úpravou by se vysušily.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS