Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

APPROXIMATELY 12 PIECES
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 450 g brambor, varný typ B nebo C
  • 350 g kysaného bílého zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g škvarků
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 2 vejce
  • 60 g hladké mouky
  • 4 lžíce sádla na smažení

Postup

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Důkladně z nich vymačkáme tekutinu. Ze zelí také vymačkáme tekutinu a dáme ho okapat na cedník. Česnek oloupeme a prolisujeme. Škvarky nakrájíme najemno. Ve větší míse smícháme všechny suroviny kromě sádla na smažení.
  • 2
    pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a ze 2 lžic těsta na něm vytvarujeme placky o průměru 7 cm. Smažíme je dozlatova 2–3 minuty z každé strany. Hotové placky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
Tip
Placky můžete podávat s uzeným masem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY