Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 600 g brambor, varný typ B
  • 1 lžička soli
  • 80 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 3 lžíce mléka
  • 60 g měkkého kozího sýra
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, promícháme a povrch poprášíme 1 lžící mouky. Necháme 5 minut odstát.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme k bramborám, promícháme a z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek mouky, vejce, rozmarýn a mléko a promícháme.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a ze 2 lžic těsta na ní vytvarujeme placku o průměru 10 cm. Na placku rozložíme 10 g kozího sýra a překryjeme ho dalšími 2 lžícemi těsta. Na mírném ohni smažíme z obou stran dozlatova.
Tip
Ke smažení bramboráků můžete použít lívanečník.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY