Skip navigation

1 Serving
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 1 pstruh o váze 450 g
  • 70 g másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu

You also need

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Instructions

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Máslo nakrájíme na plátky.
  • 2
    Rybě nůžkami odstřihneme ploutve. Omyjeme ji pod studenou tekoucí vodou a pečlivě osušíme. Poté ji osolíme a opepříme ze všech stran, i zevnitř.
  • 3
    Dovnitř ryby vložíme bylinky a 20 g másla. Na plech položíme pečicí papír, na něj 20 g másla a na něj připravenou rybu. Rybu poklademe zbylým máslem a plech s rybou vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 15 minut. Rybu ihned podáváme přelitou máslem, ve kterém se pekla.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need

PAIRING DISHES WITH WINE