Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 1 pstruh o váze 450 g
- 70 g másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 větvička rozmarýnu
- 2 snítky tymiánu
You also need
- pečicí papír
PAIRING DISHES WITH WINE
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Instructions
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Máslo nakrájíme na plátky.
- 2Rybě nůžkami odstřihneme ploutve. Omyjeme ji pod studenou tekoucí vodou a pečlivě osušíme. Poté ji osolíme a opepříme ze všech stran, i zevnitř.
- 3Dovnitř ryby vložíme bylinky a 20 g másla. Na plech položíme pečicí papír, na něj 20 g másla a na něj připravenou rybu. Rybu poklademe zbylým máslem a plech s rybou vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 15 minut. Rybu ihned podáváme přelitou máslem, ve kterém se pekla.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
