Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 červená paprika
  • 200 g salátové okurky
  • 200 g rajčat
  • 3 snítky oregana
  • 100 g sýra feta
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 40 g oliv
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 15 g oloupané červené cibule

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Papriku rozřízneme, vyndáme jádřinec a dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
  • 2
    Okurku podélně rozřízneme a obě poloviny znovu podélně rozřízneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm.
  • 3
    Z rajčat vykrojíme tuhý střed, který vyhodíme a rajčata nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
  • 4
    Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Lístky oregana sdrhneme z větvičky a nakrájíme je na jemno. Sýr nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 5
    Do mísy vlijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, špetku pepře a metličkou zašleháme olivový olej. Do mísy přidáme nakrájenou zeleninu, olivy, sýr a oregano. Dobře promícháme a ihned podáváme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE