Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 120 g rajčat
  • 4 housky (kaiserky)
  • 70 g slaniny nakrájené na plátky
  • 600 g mletého hovězího krku
  • 6 lžiček másla
  • 4 vejce
  • 4 plátky sýra typu Gouda
  • 8 lžic BBQ omáčky
  • 60 g nakládaných cibulek
  • 2 špetky sladké papriky
  • sůl
  • mletý pepř

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Rajčata nakrájíme na 12 plátků. Cibulky nakrájíme na kolečka. Housky podélně rozřízneme a řeznou plochou je nasucho opečeme na středně rozpálené pánvi dozlatova.
  • 2
    Na suchou pánev rozehřátou na středním ohni položíme plátky slaniny, opepříme je a posypeme sladkou paprikou. Jakmile zespodu zezlátnou, otočíme je. Jakmile zezlátnou i z druhé strany, dáme je stranou na talíř.
  • 3
    Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti housky a z obou stran je osolíme a opepříme. Položíme je na pánev, na které zbyl tuk ze slaniny, a pečeme je 3 minuty na mírném ohni. Pak je otočíme a na každou položíme 1 lžičku másla. Pečeme další 2 minuty.
  • 4
    Na každou masovou placku položíme 1 plátek sýra a pečeme další 1 minutu. Hotové maso dáme stranou.
  • 5
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé máslo a rozklepneme na ni vejce. Bílek necháme ztuhnout, žloutek musí zůstat tekutý.
  • 6
    Každou půlku opečené housky potřeme 1 lžící BBQ omáčky. Na spodní půlku každé housky položíme 3 plátky rajčete, na ně dáme maso se sýrem, část cibulky, opečené slaniny a 1 sázené vejce. Přiklopíme horní částí housky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE